NAJJEDNOSTAVNIJA SALATA KOJA ĆE BITI HIT NA SVAKOJ SLAVSKOJ TRPEZI: Poslužite sa pečenjem umesto mimoze ili ruske

Salata sa ćuretinom ili piletinom i kukuruzom je odlična za slave i praznike.

Printscreen/YT/ Cooking with Oksana Pashko

Približavaju se slave i na vreme osmislite vaš meni. Ako želite da se pokažete kao odlična domaćica, pored mimoze i ruske, koje su nezaobilazne, napravite i ovu sa piletinom ili ćuretinom, jabukama i kukuruzom. Gosti će se oduševiti. 

Takođe, kolači su nešto što svi željno iščekuju na slavama, a mi imamo predlog i za to. Napravite kocke koje su između čizkejka, tiramisua i braunija. 

Sastojci:

  • 250-300 g ćurećeg ili pilećeg filea
  • 1 konzerva kukuruza
  • 1 krastavac 
  • 1 slatka i kisela jabuka 
  • majonez 
  • 1/2 limuna
  • malo peršuna 

Priprema:

Skuvajte meso i isecite na kockice. Tako i krastavac i jabuke. Preko jabuka sipajte malo limunovog soka. Okruglu činiju obložite providnom folijom. Sipajte prvo kukuruz (malo ostavite za dekoraciju), zatim red majoneza, pa jabuke, pa red majoneza, pa krastavac, pa majonez i na kraju meso. Stavite u frižider na 15 minuta, pa pomoću tanjira okrenite. Skinite foliju i sa strane ukrasite kukuruzom, a od kore krastavca možete da napravite cvet. Sa strane stavite malo peršuna, a možete dekrisati po želji ili uopšte ne morate.