Farbanje jaja u lukovini je stara tehnika koju su koristile naše bake. Moderne domaćice su poboljšale tu verziju i u šerpu su dodale i boju. Krajnji rezultat su prelepa mermerna jaja za koja vam ne treba ni puno vremena, a ni truda. Ako ove godine želite da uskršnju trpezu obogatite sa još boja onda isprobajte i ukrašavanje jaja začinima.
- Sastojci:
- ljuska crnog i ljubičastog luka
- jaja
- gaza
- boje za jaja
Priprema:
Jaja skuvajte, a a ljuske luka iseckajte sitno. Zatim jaje umočite u vodu, pa u seckane ljuske i lepo uvaljajte da se što više zalepi. Nakon toga jaje stavite u gazu i vežite je.Stavite u šerpu sa vodom i dodajte boju, a onda i posolite, pa kuvajte 10 minuta nakon ključanja. Izvadite iz šerpe i ostavite da se ohladi, pa skinite gazu. Skinite ljuske luka i premažite jaja uljem.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem