Ako ste ostali bez hleba za večeru, a mrzi vas da idete do radnje iznenadite svoju porodicu domaćim, mirisnim i brzim hlebom.
Sastojci:
250 g glatkog brašna
250 g integralnog brašna
1 mala kašičica sode bikarbone
1 mala kašika soli
420 ml mlaćenice
Priprema:
Zagrejte rernu na 200°C. U većoj posudi pomešajte obe vrste brašna, sodu i so. Dodajte mlaćenicu i mešajte varjačom dok ne dobijete lepljivo testo. Radnu površinu pospite brašnom i prebacite testo. Nežno kotrljajte i preklapajte testo rukama kako bi se svi sastojci sjedinili. Ne mesite testo. Oblikujte ga u kuglu i poravnajte je lagano rukom. Zarežite po vrhu duboko nožem krst koji hleb deli na četvrtine. Pospite ga brašnom. Prebacite ga na lim obložen papirom za pečenje i pecite pola sata, dok hleb ne poprimi zlatno-smeđu boju. Ostavite ga neka se ohladi na rešetki.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus