Doručak koji se brzo sprema, a lepinje možete da poslužite sa bilo kojim namazom i šunkom.
Sastojci:
- 500 g brašna
- 350 ml grčkog jogurta
- 1 kašika sode bikarbone
- 1/2 čaše mleka
- 1 kašika soli
- 1 kašika šećera
- susam
Priprema:
Brašno, sodu bikarbonu, šećer i so pomeašjte u posudi, pa dodajte jogurt i mleko. Umesite testo i ostavite da odmori. Kad testo odmori premesite ga lepo i razvaljajte u valjkast oblik. Isecite više komada testa. Svaki komad testa opet prepolovite i pravite male loptice. Zatim ih premažite sa maslinovim ulje i malo izrežite nožem po vrhu. Pospite susamom i ređajte na pleh koji ste obložili pek papirom. Pecite 15 minuta na 200°C.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus