Odlična ideja za slatku večeru.
Sastojci:
- 200 ml toplog mleko
- 20 g svežeg kvasca
- 50 g šećera
- 400 g brašna
- 1/2 kašike soli
- 1 jaje
- 1 žumance
- 40 g putera, omekšani
- džem od kajsija
Priprema:
Umutite jaje, žumance, šećer, toplo mleko i sveži kvasac. Zatim dodajte brašno i so. Mutite dok se ne formira glatko testo. Dodajte puter i nastavite da mutite još 3-5 minuta. Pokrijte testo i ostavite sat vremena da odstoji. Zamesite testo i podelite ga na 6 delova. Svaki deo razvaljajte u krug veličine dlana. Na vrh dodajte malo džema i preklopite na pola. Pokrijte plastičnom folijom i odložite 40 minuta. Zagrejte ulje i pržite pecivo nekih 5 minuta tj. dok ne dobije boju. Pre serviranja prebacite na ubrus da se ocedi masnoća. Pospite sa šećerom u prahu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem