Za sve ljubitelje maka.
Sastojci:
- 225 g pšeničnog brašna
- 175 ml tople vode
- 2 velike kašike maka
- 2 velike kašike maslinovog ulja
- 1 velika kašika braon šećera
- 1 mala kašika kvasca
- prstohvat soli
- 1 žumance
- 1 velika kašika mleka
- 1 velika kašika šećera
- 2 velike kašike maka
Priprema:
U malu činiju sipajte toplu vodu, šećer i kvasac. U drugu posudu sipajte brašno, mak, so i promešajte. U činiju sa kvascem dodajte ulje i sve polako dodajte u posudu sa brašnom. Od navedenih sastojaka zamesite testo. Testo premažite sa malo ulja i pokrijte sa providnom folijom i ostavite na toplom mestu. Nadošlo testo stavite na radnu površinu posutu brašnom. Testo podelite na 3 jednaka dela. Svaki deo razvucite u oblik konopca i ispletite ih u oblik pletenice. Napravljenu pletenicu stavite u tepsiju obloženu sa papirom za pečenje. Pokrijte sa čistom salvetom i ostavite testo da malo naraste. Umutite žumance sa šećerom i mlekom i premažite testo pre pečenja. Zatim pospite sa makom. Pecite 30-35 min. na 200°C.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem