Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hleb

Bolje od štrudle: Hleb sa makom spreman za pola sata

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Bolje od štrudle: Hleb sa makom spreman za pola sata

Izvor: Foto: Shutterstock

Za sve ljubitelje maka.

Sastojci:

  • 225 g pšeničnog brašna
  • 175 ml tople vode
  • 2 velike kašike maka
  • 2 velike kašike maslinovog ulja
  • 1 velika kašika braon šećera
  • 1 mala kašika kvasca
  • prstohvat soli
  • 1 žumance
  • 1 velika kašika mleka
  • 1 velika kašika šećera
  • 2 velike kašike maka

Priprema:

U malu činiju sipajte toplu vodu, šećer i kvasac. U drugu posudu sipajte brašno, mak, so i promešajte. U činiju sa kvascem dodajte ulje i sve polako dodajte u posudu sa brašnom. Od navedenih sastojaka zamesite testo. Testo premažite sa malo ulja i pokrijte sa providnom folijom i ostavite na toplom mestu. Nadošlo testo stavite na radnu površinu posutu brašnom. Testo podelite na 3 jednaka dela. Svaki deo razvucite u oblik konopca i ispletite ih u oblik pletenice. Napravljenu pletenicu stavite u tepsiju obloženu sa papirom za pečenje. Pokrijte sa čistom salvetom i ostavite testo da malo naraste. Umutite žumance sa šećerom i mlekom i premažite testo pre pečenja. Zatim pospite sa makom. Pecite 30-35 min. na 200°C.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: serbiancafe.com

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti