Pogača spremljena na ovaj način je toliko mekana da ćete je pojesti odmah. Još ako je jedete vruću sa kajmakom i domaćim ajvarom, nema većeg užitaka.

Sastojci:

  • 500 g brašna (tip 500)
  • 300 ml vode
  • 20 g kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 50 ml ulja + za premazivanje
  • 1-2 kašičice soli
  • susam

Priprema: 

U posudi izdrobite kvasac sa kašičicom brašna i šećera i pomešajte sa 30 ml tople vode. Ostavite da kvasac nadođe, pa dodajte prosejano brašno. Dodajte so, ulje i preostalu vodu. Umutite mikserom testo, a zatim ga premažite sa malo ulja i pokrijte provdinom folijom. Ostavite testo sat vremena na toplom. Podelite testo na 2 dela i svaki razvucite u obliku pravouganika, pa ređajte na pleh obložen pek papirom. Bockajte nauljenim prstima testo (pogledajte VIDEO). Pospite susam. Pokrijte i ostavite još 10 minuta da odmori. Pecite na 200°C 20-30 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: cooking.rs