Pogača spremljena na ovaj način je toliko mekana da ćete je pojesti odmah. Još ako je jedete vruću sa kajmakom i domaćim ajvarom, nema većeg užitaka.
Sastojci:
- 500 g brašna (tip 500)
- 300 ml vode
- 20 g kvasca
- 1 kašičica šećera
- 50 ml ulja + za premazivanje
- 1-2 kašičice soli
- susam
Priprema:
U posudi izdrobite kvasac sa kašičicom brašna i šećera i pomešajte sa 30 ml tople vode. Ostavite da kvasac nadođe, pa dodajte prosejano brašno. Dodajte so, ulje i preostalu vodu. Umutite mikserom testo, a zatim ga premažite sa malo ulja i pokrijte provdinom folijom. Ostavite testo sat vremena na toplom. Podelite testo na 2 dela i svaki razvucite u obliku pravouganika, pa ređajte na pleh obložen pek papirom. Bockajte nauljenim prstima testo (pogledajte VIDEO). Pospite susam. Pokrijte i ostavite još 10 minuta da odmori. Pecite na 200°C 20-30 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus