Pogača spremljena na ovaj način je toliko mekana da ćete je pojesti odmah. Još ako je jedete vruću sa kajmakom i domaćim ajvarom, nema većeg užitaka.
Sastojci:
- 500 g brašna (tip 500)
- 300 ml vode
- 20 g kvasca
- 1 kašičica šećera
- 50 ml ulja + za premazivanje
- 1-2 kašičice soli
- susam
Priprema:
U posudi izdrobite kvasac sa kašičicom brašna i šećera i pomešajte sa 30 ml tople vode. Ostavite da kvasac nadođe, pa dodajte prosejano brašno. Dodajte so, ulje i preostalu vodu. Umutite mikserom testo, a zatim ga premažite sa malo ulja i pokrijte provdinom folijom. Ostavite testo sat vremena na toplom. Podelite testo na 2 dela i svaki razvucite u obliku pravouganika, pa ređajte na pleh obložen pek papirom. Bockajte nauljenim prstima testo (pogledajte VIDEO). Pospite susam. Pokrijte i ostavite još 10 minuta da odmori. Pecite na 200°C 20-30 minuta.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom