Mirisno domaće pecivo koje će vas očarati ukusom. Brzo je gotovo a recept pogledajte u nastavku.
Sastojci:
- 3 šolje brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 dobra kašičica soli
- 1 šolja jogurta
- Pola šolje maslinovog ulja
Premaz:
Maslinovo ulje, morska so, beli luk u granulama i ruzmarin
Priprema:
Suve sastojke pomešati, a zatim dodati jogurt i ulje. Dobro zamesiti dok ne dobijete glatko testo. Može da se desi da smesa zatraži više tečnosti, u zavisnosti od vrste brašna koje koristite, i u tom slučaju slobodno dodajte malo vode.
Podelite testo na manje jufkice i oblikujte pogačice. Poređajte ih u kalup za hleb (ukoliko nije silikonski, koristite pek papir), zatim ih bogato prelijte začinskim maslinovim uljem. Pecite oko pola sata na 200 stepeni.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus