Mirisno domaće pecivo koje će vas očarati ukusom. Brzo je gotovo a recept pogledajte u nastavku.
Sastojci:
- 3 šolje brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 dobra kašičica soli
- 1 šolja jogurta
- Pola šolje maslinovog ulja
Premaz:
Maslinovo ulje, morska so, beli luk u granulama i ruzmarin
Priprema:
Suve sastojke pomešati, a zatim dodati jogurt i ulje. Dobro zamesiti dok ne dobijete glatko testo. Može da se desi da smesa zatraži više tečnosti, u zavisnosti od vrste brašna koje koristite, i u tom slučaju slobodno dodajte malo vode.
Podelite testo na manje jufkice i oblikujte pogačice. Poređajte ih u kalup za hleb (ukoliko nije silikonski, koristite pek papir), zatim ih bogato prelijte začinskim maslinovim uljem. Pecite oko pola sata na 200 stepeni.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa *Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: Nismo kod kuće
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem