Obradujete ukućane ukusnim pecivom za doručak ili večeru.
Sastojci:
- 3 šolje brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 ravna kašičica soli
- 1 šolja jogurta
- Pola šolje maslinovog ulja
- Susam
- Kulen, kačkavalj
Priprema:
Suve sastojke pomešati, a zatim dodati jogurt i ulje. Dobro zamesiti dok ne dobijete glatko testo. Može da se desi da smesa zatraži više tečnosti, u zavisnosti od vrste brašna koju koristite, i u tom slučaju slobodno dodajte malo vode.
Podelite testo na manje jufkice. Razvucite ih ručno i na sredinu stavite komadiće kulena i kačkavalja. Preklopite testo i oblikujte pogačice. Susam propržite da dobije zlatnu boju. Gornji deo pogačice premažite vodim pa umočite u činiju sa susamom da se zalepi. Pecite ih u plehu na 200c oko pola sata.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus