Ukoliko iz zdravstvenih razloga morate da vodite računa o tome šta jedete ovaj recept za hleb bez brašna je pravi recept za vas.
Sastojci:
- 300g pšenice
- 2 kašike lana pečenog
- 2 kašike susama pečenog
- 100g ovsenih pahuljica
- 2 kašike suncokreta
- 1 kašičica šećera
- 1 kašika soli
- 50ml vode
- pola kocke kvasca
Priprema:
Postupak pripreme ovog hleba je malo duži, ali ne brinite potpuno se isplati. Pšenicu prelijte za pola litra hledne vode i ostavite tako 2-3 dana, s tim što svakog dana vodu promenite i malo promešajte kako bi pšenica proklijala.
Pšenicu nakon 3 dana procedite i sameljite na mašinici za meso. Zatim u tu smesu dodajte pečeni lan i susam i ovsene pahuljice koje su prethodno nabubrele u vodi. Pososlite. Kvasac aktivirajte sa šećerom i vodom pa dodajte i njega. Ubacite i seme suncokreta pa sve umešajte dobro rukama.
Prebacite u kalup za pečenje i ostavite da miruje 30 min pokriveno krpom. Zatim pecite u rerni na 220 stepeni.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus