Ukoliko iz zdravstvenih razloga morate da vodite računa o tome šta jedete ovaj recept za hleb bez brašna je pravi recept za vas.

Sastojci:

  • 300g pšenice
  • 2 kašike lana pečenog
  • 2 kašike susama pečenog
  • 100g ovsenih pahuljica
  • 2 kašike suncokreta
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašika soli
  • 50ml vode
  • pola kocke kvasca

Priprema:

Postupak pripreme ovog hleba je malo duži, ali ne brinite potpuno se isplati. Pšenicu prelijte za pola litra hledne vode i ostavite tako 2-3 dana, s tim što svakog dana vodu promenite i malo promešajte kako bi pšenica proklijala.

Pšenicu nakon 3 dana procedite i sameljite na mašinici za meso. Zatim u tu smesu dodajte pečeni lan i susam i ovsene pahuljice koje su prethodno nabubrele u vodi. Pososlite. Kvasac aktivirajte sa šećerom i vodom pa dodajte i njega. Ubacite i seme suncokreta pa sve umešajte dobro rukama.

Prebacite u kalup za pečenje i ostavite da miruje 30 min pokriveno krpom. Zatim pecite u rerni na 220 stepeni.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Recept poslala Svetlana Anđelković