Ukoliko iz zdravstvenih razloga morate da vodite računa o tome šta jedete ovaj recept za hleb bez brašna je pravi recept za vas.
Sastojci:
- 300g pšenice
- 2 kašike lana pečenog
- 2 kašike susama pečenog
- 100g ovsenih pahuljica
- 2 kašike suncokreta
- 1 kašičica šećera
- 1 kašika soli
- 50ml vode
- pola kocke kvasca
Priprema:
Postupak pripreme ovog hleba je malo duži, ali ne brinite potpuno se isplati. Pšenicu prelijte za pola litra hledne vode i ostavite tako 2-3 dana, s tim što svakog dana vodu promenite i malo promešajte kako bi pšenica proklijala.
Pšenicu nakon 3 dana procedite i sameljite na mašinici za meso. Zatim u tu smesu dodajte pečeni lan i susam i ovsene pahuljice koje su prethodno nabubrele u vodi. Pososlite. Kvasac aktivirajte sa šećerom i vodom pa dodajte i njega. Ubacite i seme suncokreta pa sve umešajte dobro rukama.
Prebacite u kalup za pečenje i ostavite da miruje 30 min pokriveno krpom. Zatim pecite u rerni na 220 stepeni.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom