Francuzi su poznati kao veliki hedonosti, a to znači uživanje u dobroj hrani i vinu. Njihova kuhinja poznata je širom sveta, a pravi su majstori za peciva i naravno čuvene kroasane. Francuski hleb sa medom oduseviće vas svojom mekoćom i biće savršeno vazdušast, a slatkoća koju mu daje med čini ga idealnim za slatki doručak. Namažite parče francuskog hleba finim džemom od maline i uživajte u početku dana na pravi način.
Sastojci:
- 280 ml vode
- 2 pune kašike meda
- 1,5 kašika maslinovog ulja
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 2,5 kašičice suvog kvasca
- 800 g brašna
Priprema:
Kvasac pomešajte sa šećerom i toplom vodom, pa ostavite 10-ak minuta da se aktivira. Kada je zapenio dodajte postepeno brašmo i sve ostale sastojke, pa mikserom umutite testo. Ostavite ga na toplom mestu da narasta oko sat vremena. Nakon toga ga izvadite na površnu koju ste posuli brašnom, pa ga dobro rukama premesite. Stavite ga u podmazan kalup za hleb, pa ubacite u rernu zagrejanu na 180 stepeni i pecite oko 35-40 minuta. Kada je pečen izvadite ga iz kalupa i ostavite da se prohladi, a potom ga prebacite u platnenu torbu ili ga zamotajte u pamučnu krpu koja ć mu sačuvati svežinu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus