Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FRANCUSKI HLEB SA MEDOM: Mekan i mirisan, a ostaje svež po nekoliko dana - po tradicionalnom receptu

Autor Marija Brčić

Franscuski hleb sa medom idealan je način da započnete dan.

 Francuski hleb sa medom Izvor: Printscreen/YT/Chef Jana

Francuzi su poznati kao veliki hedonosti, a to znači uživanje u dobroj hrani i vinu. Njihova kuhinja poznata je širom sveta, a pravi su majstori za peciva i naravno čuvene kroasane. Francuski hleb sa medom oduseviće vas svojom mekoćom i biće savršeno vazdušast, a slatkoća koju mu daje med čini ga idealnim za slatki doručak. Namažite parče francuskog hleba finim džemom od maline i uživajte u početku dana na pravi način.

Sastojci:

  • 280 ml vode
  • 2 pune kašike meda
  • 1,5 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 2,5 kašičice suvog kvasca
  • 800 g brašna

Priprema:

Kvasac pomešajte sa šećerom i toplom vodom, pa ostavite 10-ak minuta da se aktivira. Kada je zapenio dodajte postepeno brašmo i sve ostale sastojke, pa mikserom umutite testo. Ostavite ga na toplom mestu da narasta oko sat vremena. Nakon toga ga izvadite na površnu koju ste posuli brašnom, pa ga dobro rukama premesite. Stavite ga u podmazan kalup za hleb, pa ubacite u rernu zagrejanu na 180 stepeni i pecite oko 35-40 minuta. Kada je pečen izvadite ga iz kalupa i ostavite da se prohladi, a potom ga prebacite u platnenu torbu ili ga zamotajte u pamučnu krpu koja ć mu sačuvati svežinu.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti