Sigurno vam se do sada dešavalo da ostanete bez svežeg hleba ili jednostavno ne volite da jedete bajat. Balon lepinjesu super rešenje, jer ne samo da se brzo prave, nego i sve sastojke sigurno imate kod kuće. Možete da ih služite u bilo koje doba dana, a odlične su i ako postite.
- Sastojci:
- 620 g brašna
- 5 kašika ulja
- 400 ml vrele vode
- 1 kašika soli
Priprema:
U prosejano brašno postepeno dodajte vrelu vodu koju ste posolili. Na kraju sipajte i ulje i umesite testo. Dobijeno testo podelite na 12 delova i oblikujte loptice. Pospite ih brašno, pokrijte krpom i ostavite nekih 10 minuta da odmore. Svaku lopticu razvucite u tanji krug, pa pržite u tiganju na malo ulja. Pecite je minut, pa okrenite na drugu stranu nekih 15 sekundi, a onda ponovo okrenite. Lepinja će se naduvati kao balon i onda je spremna. Ako se to i ne desi, ne brinite i dalje može da se jede. Gotove lepinje možete da premažete istopljenim margarinom, ako želite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Grčka torta sa čokoladom i orasima
Čokoladni sufle kao iz najboljeg restorana
Beskvasni hleb od heljde