1. U mlako mleko i vodu staviti šećer i kvasac i ostaviti 5 minuta, pa dodati so, ulje i brašno. Zamesiti testo i ostaviti da nadolazi.


Sastojci:

2 dl mleka

1 dl vode

25 g svežeg kvasca

1 kašičica šećera

1 kašičica soli

4 kašike ulja

500 g brašna

Za premaz pogačica:

1,5 dl vode

1 kašičica suvog kvasca

1/2 kašičice šećera

1/2 kašičice soli

1 kašika ulja

120 g pirinčanog brašna

2. Kad testo nadođe, izraditi ga i podeliti na 10 delova i od svakog dela oblikovati lopticu, staviti na pleh obložen papirom. Ostaviti da odstoje 15 minuta, pa premazati premazom. 

3. Za to vreme napraviti premaz. U mlaku vodu staviti 1 kašičicu suvog kvasca, 1/2 kašičice šećera, da odstoji 2-3 minuta, pa dodati, so, 1 kašiku ulja i pirinčano brašno.

4. Pogačice posle stajanja od 15 minuta prvo premazati uljem, pa ovom umućenom smesom. Ostaviti da stoje još 15 minuta i peći na 180 stepeni 25-30 minuta.

Izvor: Danina kuhinja