Spremite domaće i vruće lepinje za doručak. Kada ih presečete na pola u šupljini možete da poređate sastojke za sendvič, kao što su kajmak, šunka i sir ili paradajz, a možete da namažete i nutelu ili džem. Takođe, možete ih služiti umesto hleba za ručak. Jednostavno se prave i ne treba vam puno sastojaka. Jogurt koji se dodaje u testo čini ove lepinje mekanim i ukusnim.
Sastojci:
- 100 ml vode
- 90 g jogurta
- 1 kašičica suvog kvasca
- 1 kašičica šećera
- 250 g brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kašika maslinovog ulja
Priprema:
U brašno dodajte kvasac, šećer i so, pa promešajte. Sipajte jogurt i vodu, pa špatulom sjedinite testo. Dodajte ulje i umesite glatko testo. Pokrijte i ostavite da odmori nekih sat i po. Kratko premesite testo, pa oblikujte krug i podelite na 8 jednakih delova. Oblikujte loptice. Pokrijte, pa uzimajte lopticu po lopticu i oklagijom razvucite na tanji krug prečnika otprilike 12 cm. Pecite u tiganju nekih 45 sekundi ili dok se ne pojave mehurići, pa okrenite. Okrećite tako nekoliko puta, čak i kada se napravi kao balon.