Kada želite nešto novo za doručak ili večeru, onda napravite loptice sa sirom. Fino testo bez kvasca koje se lako mesi, napunite sirom i pržite kao krofne. Toliko je dobar ukus, da ćete stalno praviti. Ono što je dobro kod ovog recepta je da uspeva svima. Poslužite sa domaćim jogurtom i paradajzom.
Paradajz je odličan saveznik u očuvanju vašeg zdravlja, a sada saznajte i kako.
Sastojci:
- 1 jaje
- 1/4 šolje šećera
- 175 ml mleka
- 3 šolje brašna
- 2 kašike praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
- 3 kašike ulja
- sir
Priprema:
Umutite jaje, šećer i mleko. Brašno, prašak za pecivo i so pomešajte, pa sipajte u prvu smesu. Dodajte i ulje, pa špatulom sjedinite. Zatim prebacite testo na radnu površinu i mesite dok ne postane glatko. Pokrijte i ostavite da odmara nekih 30 minuta. Podelite testo na 2 dela, pa od jednog napravite valjak i isecite na 8 delova. Svaki deo malo spljoštite rukama, pa stavite kocku sira i oblikujte loptu. Radite to sa nauljenim rukama. Drugu polovinu testa isto oblikujte kao i prvu. Pokrijte i ostavite da odmara 20 minuta. Pržite u dosta ulja.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem