Da li ste i vi među onima koji uvek moraju da imaju nešto u kući za grickanje, kako slatko, tako i slano? Domaći krekeri sa sirom lako se prave i savršeno su uksuni i hrskavi. Uvek je bolje imati domaću varijantu grickalica, nego jeste kupovne koje su pune veštačkih dodataka. Možete ih grickati same, uzeti nekoliko uz šolju jogurta, ili vam pak mogu poslužiti i umesto tost hleba ili dvopeka na neki sirni namaz ili paštetu.

Sastojci:

  • 240 g brašna
  • 3 čena belog luka
  • 60 g parmezana
  • 120 g mekog sira
  • 6 kašika putera
  • 4 kašike vode
  • pola kašičice soli

Priprema:

U blender sipajte brašno, so, beli luk i parmezan, uključite i pustite da se sjedine. Zatim dodajte sir i puter, pa još jednom uključite da dobijete sitne mrvice. Dodajte vodu da malo razredite smesu ukoliko je previše gusta. Gotovo testo izvadite iz blendera i oblikujte u valjak, umotajte u foliju i stavite u frižider da se hladi sat vremena. U međuvremenu uključite rernu da se greje na 200 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje. Izvadite testo iz frižidera, isecite ga na tanke kolutove i ređajte u pleh. Ukoliko želite možete čačkalicom da ih izbodete na nekoliko mesta da dobiju šaru. Pecite 10-12 minuta. Ostavite da se u potpunosti ohlade pre nego ih poslužite.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE