Da li ste i vi među onima koji uvek moraju da imaju nešto u kući za grickanje, kako slatko, tako i slano? Domaći krekeri sa sirom lako se prave i savršeno su uksuni i hrskavi. Uvek je bolje imati domaću varijantu grickalica, nego jeste kupovne koje su pune veštačkih dodataka. Možete ih grickati same, uzeti nekoliko uz šolju jogurta, ili vam pak mogu poslužiti i umesto tost hleba ili dvopeka na neki sirni namaz ili paštetu.
Sastojci:
- 240 g brašna
- 3 čena belog luka
- 60 g parmezana
- 120 g mekog sira
- 6 kašika putera
- 4 kašike vode
- pola kašičice soli
Priprema:
U blender sipajte brašno, so, beli luk i parmezan, uključite i pustite da se sjedine. Zatim dodajte sir i puter, pa još jednom uključite da dobijete sitne mrvice. Dodajte vodu da malo razredite smesu ukoliko je previše gusta. Gotovo testo izvadite iz blendera i oblikujte u valjak, umotajte u foliju i stavite u frižider da se hladi sat vremena. U međuvremenu uključite rernu da se greje na 200 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje. Izvadite testo iz frižidera, isecite ga na tanke kolutove i ređajte u pleh. Ukoliko želite možete čačkalicom da ih izbodete na nekoliko mesta da dobiju šaru. Pecite 10-12 minuta. Ostavite da se u potpunosti ohlade pre nego ih poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem