PITA BEZ KORA SA KUPUSOM: Samo smućkajte sastojke i ispecite u tiganju - očas posla  

Pita sa kupusom se pravi slično kao kajgana, a ukus je odličan.

Printscreen/YT/ Olesea Slavinski

Ljudi se dugo zadržavaju na poslu i nemaju vremena za kuvanje komplikovanih jela, ako nije vikend ili ako su previše umorni. Paste su jela koja se lako prave, ali i pite su uvek dobro rešenje za brzinski obrok. Kada vam treba nešto lako i ukusno, bez puno truda, smućkajte pitu sa kupusom za koju vam ne trebaju ni kore. Večeru upotpunite domaćim jogurtom.  

Sastojci:

  • 200 g kupusa
  • 80 g brašna
  • 3 jaja
  • 1 crni luk
  • tvrdi sir 

Priprema:

Iseckajte kupus, pa mu dodajte seckani luk i posolite i pobiberite. Zatim umutite jaja i onda sipajte preko kupusa i luka, pa dodajte brašno i pomešajte. Sipajte smesu u malo nauljen tiganj i poklopite folijom i preko daskom za sečenje. Pecite nekih 15-20 minuta, pa okrenite uz pomoć tanjira. Pospite preko malo sira i pecite još kratko.