Savršen prilog uz dimljenu ribu ili neki drugi jači ručak.
Sastojci
800 g kora za gibanicu
kilogram kiselog kupusa
2 šolje ulja
šolja kisele vode
biber, so
Način pripreme
Ako je kiseli kupus mnogo slan ili kiseo, ostavite da odstoji u toploj vodi. Ocedite, pa ako je u glavici, nasecite na rezance. Ribanac dinstajte na ulju, povremeno dodajući malo vode, da ne zagori, sve dok ne omekša, a onda dodajte mleveni biber.
Podmažite pleh, rernu uključite na 220 stepeni. Prvu koru stavite na dno pleha za pečenje pite i poprskajte uljem, ona nema nadev. Zatim redom stavljajte kore, prskajte uljem, na svaku ravnomerno rasporedite prženi kiseli kupus, a završite korom za gibanicu. Viljuškom izbušite koru, pomešajte kiselu vodu s uljem i prelijte.
Pecite u zagrejanoj rerni oko 25 minuta. Pečenu gibanicu poprskajte vodom, pokrijte salvetom i ostavite da ce prohladi.
Secite na veće parčiće i služite uz barenu ili pečenu ribu ili kao predjelo.
Izvor: krstarica.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus