Savršen prilog uz dimljenu ribu ili neki drugi jači ručak.

Sastojci

800 g kora za gibanicu

kilogram kiselog kupusa

2 šolje ulja

šolja kisele vode

biber, so

Način pripreme

Ako je kiseli kupus mnogo slan ili kiseo, ostavite da odstoji u toploj vodi. Ocedite, pa ako je u glavici, nasecite na rezance. Ribanac dinstajte na ulju, povremeno dodajući malo vode, da ne zagori, sve dok ne omekša, a onda dodajte mleveni biber.

Podmažite pleh, rernu uključite na 220 stepeni. Prvu koru stavite na dno pleha za pečenje pite i poprskajte uljem, ona nema nadev. Zatim redom stavljajte kore, prskajte uljem, na svaku ravnomerno rasporedite prženi kiseli kupus, a završite korom za gibanicu. Viljuškom izbušite koru, pomešajte kiselu vodu s uljem i prelijte.

Pecite u zagrejanoj rerni oko 25 minuta. Pečenu gibanicu poprskajte vodom, pokrijte salvetom i ostavite da ce prohladi.

Secite na veće parčiće i služite uz barenu ili pečenu ribu ili kao predjelo.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: krstarica.com