Sastojci:
- 2 kašičice ulja
- 1 veliki luk, presečen na pola i tanko narezan
- 3 čena belog luka, narezana
- 1 kašičica mlevenog korijandera
- 150 ml povrtnog bujona
- 400 g konzerve leblebija
- 800 g čeri paradajza
- 2 tikvice, sitno naseckane
- 200 g bebi spanaća
- 4 velika jajeta
Recept za jaja sa leblebijama:
Za jaja sa leblebijama zagrejte ulje u velikom, dubokom tiganju i pržite luk i beli luk oko 8 minuta, mešajući s vremena na vreme, dok ne poprime zlatnu boju. Dodajte mleveni korijander, dobro promešajte, pa sipajte bujon i leblebije sa njihovom tečnošću. Pokrijte i dinstajte 5 minuta, a zatim zgnječite oko jednu trećinu leblebija da se bujon malo zgusne.
Stavite paradajz i tikvice u tiganj i lagano kuvajte 10 minuta dok tikvice ne omekšaju. Umešajte spanać da usahne. U smesi napravite 4 udubljenja i razbijte jaja. Pokrijte i dinstatje 2 minuta, a zatim skinite sa ringle i ostavite da odstoji 2 minuta pre serviranja. Možda ćete želeti da napravite i grašak sa jajima.
Pročitajte kako da napravite karbonara kajgana sa slaninom i kiselom pavlakom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem