Sastojci:

  • 2 kašičice ulja
  • 1 veliki luk, presečen na pola i tanko narezan
  • 3 čena belog luka, narezana
  • 1 kašičica mlevenog korijandera
  • 150 ml povrtnog bujona
  • 400 g konzerve leblebija
  • 800 g čeri paradajza
  • 2 tikvice, sitno naseckane
  • 200 g bebi spanaća
  • 4 velika jajeta

Recept za jaja sa leblebijama:

Za jaja sa leblebijama zagrejte ulje u velikom, dubokom tiganju i pržite luk i beli luk oko 8 minuta, mešajući s vremena na vreme, dok ne poprime zlatnu boju. Dodajte mleveni korijander, dobro promešajte, pa sipajte bujon i leblebije sa njihovom tečnošću. Pokrijte i dinstajte 5 minuta, a zatim zgnječite oko jednu trećinu leblebija da se bujon malo zgusne.

Stavite paradajz i tikvice u tiganj i lagano kuvajte 10 minuta dok tikvice ne omekšaju. Umešajte spanać da usahne. U smesi napravite 4 udubljenja i razbijte jaja. Pokrijte i dinstatje 2 minuta, a zatim skinite sa ringle i ostavite da odstoji 2 minuta pre serviranja. Možda ćete želeti da napravite i grašak sa jajima.

Pročitajte kako da napravite karbonara kajgana sa slaninom i kiselom pavlakom

BONUS VIDEO

ZA OVA JAJA SE TVRDI DA SU NAJTVRĐA! Kurir televizija otkrila tajne ukrašavanja i kuvanja jaja koja MORATE DA ZNATE Kurir televizija

StvarUkusa