Umesto da pečete u rerni, sada u tiganju možete da napravite najukusnije svinjsko meso i krompir. Potrebni su osnovni sastojci koje svaka domaćica ima kod kuće. Pred kraj meseca svi su u stisci sa parama, pa izvadite namirnice iz zamrzivača i napravite odličan obrok za celu porodicu. Zanimljivo i lako, svideće vam na prvi zalogaj. 

Sastojci:

  • 1,2 kg svinjskog mesa 
  • 1,2 kg krompira 
  • 1 kašičica timijana 
  • 1 kašičica slatke paprike 
  • 300 ml vode 
  • 40 g peršuna 
  • 4 čena belog luka 

Priprema: 

Meso i krompir isecite na kockice, pa stavite u odvojene posude. Posolite i pobiberite, pa u zagrejanom ulju prvo propržite krompir 15 minuta, pa izvadite povrće i stavite meso. Pržite na najjačoj temperaturi oko 15 minuta, pa vratite krompir. Začinite i sipajte vodu. Poklopite i krčkajte 25 minuta. Peršun iseckajte i pomešajte sa mlevenim belim lukom, pa sipajte kašiku ulja. Dodajte u krompir i meso i promešajte. Poklopite i ostavite još 15 minuta.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE