Juneće šnicle u sosu su omiljeno jelo svih pravih gurmana, a pripremljene po ovom receptu sa pivom imaće poseban ukus. Tajna mekanog mesa je u dužini pripreme, tako da što se više budu krčkale to će biti ukusnije i lepše. Savršene su da se posluže uz pire krompir ili bareni pirinač. Bez mnogo muke napravite gurmanski ručak za desetku i uživajte u svakom zalogaju.
Sastojci:
- 700 g junećih šnicli
- 1 glavica luka
- 2 čena belog luka
- 200 ml pasiranog paradajza
- 200 ml piva
- 2 kašike brašna
- malo svežeg peršuna
- so, biber
Priprema:
Šnicle treba da budu tanko isečene. Posolite ih i pobiberite sa obe strane, pa ih uvaljajte u brašno. Stavite ulje u tiganj i pržite ih da dobiju lepu boju. Izvadite ih iz tiganja i na istom ulju dinstajte crni luk isečen na trakice, dok ne postane staklast. Lagano sipajte paradajz sok i pivo, dodajte začine, sitno naseckan beli luk, pa promešajte. Vratite šnicle u tiganj i ukoliko ima potrebe dolijte malo vode. Pokrijte poklopcem i ostavite da se jelo krčka 30 minuta, na umerenoj vatri. Posle pola sata pažljivo promešajte i ostavite na još pola sata. Ukoliko je sos malo uvrio sipajte još vode. Pred kraj kuvanja pospite sitno naseckanim peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem