Juneće šnicle u sosu su omiljeno jelo svih pravih gurmana, a pripremljene po ovom receptu sa pivom imaće poseban ukus. Tajna mekanog mesa je u dužini pripreme, tako da što se više budu krčkale to će biti ukusnije i lepše. Savršene su da se posluže uz pire krompir ili bareni pirinač. Bez mnogo muke napravite gurmanski ručak za desetku i uživajte u svakom zalogaju. 

Sastojci:

  • 700 g junećih šnicli
  • 1 glavica luka
  • 2 čena belog luka
  • 200 ml pasiranog paradajza
  • 200 ml piva
  • 2 kašike brašna
  • malo svežeg peršuna
  • so, biber

Priprema:

Šnicle treba da budu tanko isečene. Posolite ih i pobiberite sa obe strane, pa ih uvaljajte u brašno. Stavite ulje u tiganj i pržite ih da dobiju lepu boju. Izvadite ih iz tiganja i na istom ulju dinstajte crni luk isečen na trakice, dok ne postane staklast. Lagano sipajte paradajz sok i pivo, dodajte začine, sitno naseckan beli luk, pa promešajte. Vratite šnicle u tiganj i ukoliko ima potrebe dolijte malo vode. Pokrijte poklopcem i ostavite da se jelo krčka 30 minuta, na umerenoj vatri. Posle pola sata pažljivo promešajte i ostavite na još pola sata. Ukoliko je sos malo uvrio sipajte još vode. Pred kraj kuvanja pospite sitno naseckanim peršunom.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE