Belo meso možete da pohujete, pržite, grilujete... Pogodno je i kada ste na nekom režimu, a za današnji ručak vam predlažemo zanimljivo jelo od omiljenih sastojaka. Belo meso napunite povrćem, pa urolajte i poređajte u tepsiju. Sve prelijte bešamelom i pecite manje od pola sata. Poslužite samo sa salatom. 

  • Sastojci:
  • 600 g pilećeg filea 
  • 1 crni luk 
  • 300 g pečuraka 
  • 1 paprika 
  • 150 g tvrdog sira 
  • Za bešamel sos: 
  • 200 ml mleka 
  • 40 g putera 
  • 1 kašika brašna 
  • so, biber, muskatni oraščić 

Priprema: 
U tiganju na malo ulja propržite sitno seckan crni luk, pa posle minut, dva dodajte i seckane pečurke. Kada omekšaju dodajte i sitno seckanu papriku. Pososlite i pobiberite, promešajte i gotovo povrće sipajte u neku posudu. Dodajte rendani sir i promešajte. U šerpi istopite puter, pa dodajte brašno i mešajte minut. Zatim sipajte mleko i posolite, pobiberite, pa pospite muskatnim oraščićem. Mešajte sve vreme i kuvajte dok se ne zgusne. Meso isecite na tanke šnicle, pa dodatno istucite čekićem za meso. Posolite i pobiberite. Na svako parče sipajte kašiku fila, pa urolajte. Ređajte u nauljenu tepsiju i prelijte bešamel sosom. Pecite na 180°C oko 25 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE