Piletinu sa 4 vrste sira služe u mnogim poznatim beogradskim restoranima, ali lako možete da je spremite i kod kuće. Sve što vam je potrebno jeste pileće meso, naš izbor su bataci i karabataci, sir i pavlaka za kuvanje. Začine možete da koristite po želji. Pilatina sa 4 vrste sira je odličan predlog za ručak, a lako se pravi.

  • Sastojci: 
  • 4-5 bataka ili karabataka
  • 1 kašičica origana 
  • 4-5 čenova belog luka
  • 1/2 malog crnog luka  
  •  100 ml vode 
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • malo svežeg bosiljka 
  • 50 g mocarele 
  • 50 g parmezana 
  • 50 g tvrdog sira 
  • 50 g gorgonzole

Priprema: 
U tiganj sipajte malo ulja, pa kada se zagreje dodajte meso. Posolite i pobiberite, pa pospite origanom. Zatim dodajte krupno sečeni beli luk. Dodajte i seckani crni luk, pa pržite dok meso i luk ne promene boju. Sipajte malo vode, pa dinstajte još 10-ak minuta. Zatim dodajte pavlaku za kuvanje, pa promešajte. Dodajte krupne komade sira i seckani bosiljak, pa ponovo promešajte. Krčkajte dok se sir ne otopi.

Izvor: Stvar ukusa