Piletinu sa 4 vrste sira služe u mnogim poznatim beogradskim restoranima, ali lako možete da je spremite i kod kuće. Sve što vam je potrebno jeste pileće meso, naš izbor su bataci i karabataci, sir i pavlaka za kuvanje. Začine možete da koristite po želji. Pilatina sa 4 vrste sira je odličan predlog za ručak, a lako se pravi.
- Sastojci:
- 4-5 bataka ili karabataka
- 1 kašičica origana
- 4-5 čenova belog luka
- 1/2 malog crnog luka
- 100 ml vode
- 250 ml pavlake za kuvanje
- malo svežeg bosiljka
- 50 g mocarele
- 50 g parmezana
- 50 g tvrdog sira
- 50 g gorgonzole
Priprema:
U tiganj sipajte malo ulja, pa kada se zagreje dodajte meso. Posolite i pobiberite, pa pospite origanom. Zatim dodajte krupno sečeni beli luk. Dodajte i seckani crni luk, pa pržite dok meso i luk ne promene boju. Sipajte malo vode, pa dinstajte još 10-ak minuta. Zatim dodajte pavlaku za kuvanje, pa promešajte. Dodajte krupne komade sira i seckani bosiljak, pa ponovo promešajte. Krčkajte dok se sir ne otopi.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem