Papazjanija je starinsko jelo koje se praktično samo sprema i to tako što se svi sastojci pomešaju u šerpi i preliju vodom. Raznovrsno povrće, kao i 3 vrste mesa čine ovo pomalo zaboravljeno jelo prosto savršenim. Nekada nije moglo da se zamisli da prođe čitava nedelja, a da stolu nema papazjanije za ručak. Obavezno isprobajte recept,jer papazjanija uspeva bukvalno svima, a ukus je fantastičan.
- Sastojci:
- 700 g kupusa
- 700 g paradajza
- 2 paprike babure
- 5 krompira
- 300 g teletine
- 300 g svinjetine
- 250 g bataka (bez kostiju)
- 3 crna luka
- 200 g kelja
- 2 štapa celera
- 100 ml ulja
- 1 veza peršuna
- 1 šargarepa
- 1 glavica belog luka
Priprema:
U tiganju zagrejte ulje, pa propržite crni luk isečen na rebarca, a začinite po želji. Kada luk omekša dodajte i mleveni beli luk i ostavite na šporetu još minut, dva. Zatim isecite krompir na kocke, kupus na trake (ili ga izrendajte), paprike na trake, a paradajz na kockice, celer na kockice, šargarepu izrendajte, peršun iseckajte, kao i kelj na pola. Uzmite dublju šerpu, pa stavite povrće i meso isečeno na kocke. Dodajte i proprženi luk. Možete da ređate red povrća, pa red mesa. Začinite po želji, pa promešajte i prelijte vodom. Poklopite i kuvajte dok povrće i meso ne omekšaju.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus