File minjon je goveđi file, mekano i ukusno meso koje može da se napravi na nekoliko načina. Mi vam predlažemo da isprobate ovaj recept i file minjon napravite u sosu od pavlake i bujona kojem poseban šmek daju senf i kapar. Priprema je jednostavna, a ukus kao da ste naručili poznato jelo u najskupljem restoranu. Kao prilog možete da služite šta želite, a naš predlog je pire krompir. Ako vam se dopao ovaj recept, predlažemo da file minjon napravite i sa mocarelom i paradajzom

Sastojci:

  • 2 filea minjon
  • 2 čena belog luka
  • ruzmarin
  • Za sos:
  • 1 kašika putera
  • 1/2 crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika kapara
  • 1 kašika senfa 
  • 50 ml goveđeg bujona
  • 50 ml rakije
  • 200 ml neutralne ili pavlake za kuvanje 

Recept za file minjon:

File minjon dobro posolite, a u tiganju istopite puter, pa propržite crni luk dok ne omekša. Zatim dodajte mleveni beli luk, promešajte i posle minut dodajte i senf. Malo promešajte, pa posle 1-2 minuta dodajte i kapar. Pržite još 2 minuta, pa sipajte bujon (1/2 kocke supe rastvorite u 50 ml vrele vode). Kada krene da vri sipajte i pavlaku za kuvanje, kao i rakiju. Pospite začinskom paprikom i promešajte. Ostavite da se krčka još 5 minuta. Na malo maslinovog ulja propržite file minjon sa celim čenovima belog luka i ruzmarina. Služite file minjon uz sos i neki prilog po želji. 

Pročitajte i ovo: Kako da govedina bude mekana

BONUS VIDEO: 

Kineska piletina  Instagram/iankewks

Izvor: StvarUkusa