File minjon je goveđi file, mekano i ukusno meso koje može da se napravi na nekoliko načina. Mi vam predlažemo da isprobate ovaj recept i file minjon napravite u sosu od pavlake i bujona kojem poseban šmek daju senf i kapar. Priprema je jednostavna, a ukus kao da ste naručili poznato jelo u najskupljem restoranu. Kao prilog možete da služite šta želite, a naš predlog je pire krompir. Ako vam se dopao ovaj recept, predlažemo da file minjon napravite i sa mocarelom i paradajzom.
Sastojci:
- 2 filea minjon
- 2 čena belog luka
- ruzmarin
- Za sos:
- 1 kašika putera
- 1/2 crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 kašika kapara
- 1 kašika senfa
- 50 ml goveđeg bujona
- 50 ml rakije
- 200 ml neutralne ili pavlake za kuvanje
Recept za file minjon:
File minjon dobro posolite, a u tiganju istopite puter, pa propržite crni luk dok ne omekša. Zatim dodajte mleveni beli luk, promešajte i posle minut dodajte i senf. Malo promešajte, pa posle 1-2 minuta dodajte i kapar. Pržite još 2 minuta, pa sipajte bujon (1/2 kocke supe rastvorite u 50 ml vrele vode). Kada krene da vri sipajte i pavlaku za kuvanje, kao i rakiju. Pospite začinskom paprikom i promešajte. Ostavite da se krčka još 5 minuta. Na malo maslinovog ulja propržite file minjon sa celim čenovima belog luka i ruzmarina. Služite file minjon uz sos i neki prilog po želji.
Pročitajte i ovo: Kako da govedina bude mekana
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus