Musaka je tradicionalno jelo koje se pravi od krompira i mlevenog mesa, a sada od ovog običnog jela napravite pravi specijalitet. Tajna dobrog ukusa se krije u dodatku patlidžana, tvrdog sira, sojinog sosa i vina. Ovako pripremljena musaka će sve oduševiti, pogotovo što izgleda kao cvet, pa će ljudi misliti da ste utrošili sate na pripremu. Video na YouTubu-u ima preko 4 miliona pregleda, a pravi se nikad lakše. Uživajte!

Sastojci:

  • 1 kg krompira 
  • 200 g mlevenog mesa 
  • 1 crni luk 
  • 1 patlidžan
  • 300 ml paradajz sosa 
  • tvrdi sir 
  • 1 čen belog luka 
  • 1 kašika soja sosa 
  • 2 kašike vina 

Recept za musaku u obliku cveta: 

Krompir isecite na tanje kolutove, pa potopite u vodu na par minuta. U šerpu sipajte vodu i kada proključa stavite krompir i kuvajte nekih 5 minuta. Zatim ga procedite i prelijte hladnom vodom, pa ponovo procedite. U mleveno meso dodajte mleveni beli luk, so, biber, sojin sos i vino. Sve dobro sjedinite, marinirajte 15 minuta, pa propržite. Kada se meso proprži dodajte sitno seckani crni luk i patlidžan. Pržite i sve vreme mešajte, pa kada se sve lepo uprži sipajte paradajz sos i nastavite da mešate. Kada nadev postane gust sipajte ga u neku posudu, pa oko njega poređajte krompir (da stoji uspravno). Ređajte tako dok ne popunite sve (da napravite cvet). Zatim krompir premažite uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 20-30 minuta. Između krompira pospite rendani sir i vratite u rernu na još 10 minuta. Musaka je spremna.

BONUS VIDEO: 

instagram/cookistwow Lažna musaka sa bundevom

(StvarUkusa/S.B.)