Rižoto sa mlevenim mesom je brz i aromatičan obrok za celu porodicu. Ovo jelo je izvrsno, jer možete da ga prilagođavate dodajući povrće po želji. Prema ovom receptu začini se sa ljutom paprikom, belim lukom, kimom. Ukoliko volite rižoto, možda ćete želeti da napravite i rižoto od ječma sa šampinjonima. Evo i kako se pravi sa mlevenim mesom i paradajzom:
Sastojci:
- 450 g mešanog mlevenog mesa
- 1 veliki luk, iseckan
- 1 srednja zelenapaprika, seckana
- 425 g paradajz sosa
- 400 g paradajza isečenog na kockice bez soli, oceđenog
- 1 kašičica mlevenog kima
- 1 kašičica ljute paprike
- 1/2 kašičice belogluka u prahu
- 1/4 kašičice soli
- 300 g kuvanog smeđeg pirinča
- seckani mladi luk, opciono
Recept za rižoto sa mlevenim mesom i paradajzom:
U velikom tiganju kuvajte pržite mleveno meso, luk i biber na srednjoj vatri 6-8 minuta ili dok meso više ne bude ružičasto i luk ne omekša, razbijajući meso u mrvice. Nakon toga iscedite sve.
Umešajte paradajz sos, paradajz, beli luk u prahu, kim, ljutu papriku i ostale začine. Pustite da proključa. Dodajte pirinač i mešajte povremeno. Po želji ukrasite mladimlukom.
Pročitajte kako se pravi lagani rižoto sa tikvicom i limunom
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus