Sastojci:

  • 700 g svinjskog filea
  • 300 g pečuraka
  • 1 luk
  • 1 čen belog luka
  • 100 ml povrtnog bujona
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice crnog bibera
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašičica senfa
  • 1 kašičica crvene paprike
  • peršun
Saveti za savršenu pripremu svinjskog mesa:

Uvek je važno odabrati sveže i kvalitetno svinjsko meso da biste dobili najbolje rezultate. Pridržavajte se vremena kuvanja da biste sačuvali sočnost mesa. Nakon dodavanja krema, smanjite temperaturu da ne proključa.
Dodajte omiljene začine za još bogatiji ukus.

Recept za svinjski file restorana od 5 zvezdica:

Kako biste napravili svinjetinu, prvo meso isecite na medaljone debljine oko 2-3 cm. Tako isečeni biće ravnomerno kuvani i neverovatno sočni. Zatim začinite meso solju i biberom da biste dodali ukus. U velikom tiganju zagrejte ulje na jakoj vatri i ubacite medaljone. Pržite sa obe strane dok ne porumene, oko 3-4 minuta po strani.

Izvadite meso iz tiganja i ostavite na stranu. U isti tiganj dodajte seckani luk i pečurke. Pržite oko 5 minuta, dok luk ne postane providan, a pečurke ne omekšaju. Dodajte seckani beli luk i pržite još 1 minut. Zatim sipajte povrtni bujon i prokuvajte. Kada bujon proključa, dodajte pavlaku za kuvanje, senf i papriku. Dobro promešajte da se sastojci sjedine i da dobijete kremasti sos.

Vratite medaljone u tiganj. Smanjite vatru na malu i dinstajte oko 10-15 minuta, dok se meso ne skuva i sos ne zgusne. Pre serviranja jelo pospite seckanim peršunom. Servirajte uz krompire ili pirinač i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i svinjetina u slatkom jabukovom vinu sa krompirićima.

Pročitajte i kako se pravi filovano svinjsko meso preliveno sosom od crnog vina i šljiva

BONUS VIDEO

SVINJETINA U EU POSKUPELA ZA 40 ODSTO: Evo kada ćemo saznati kako će biti kod nas! Kurir u Čačku, meštani FRAPIRANI cenom mesa Izvor: SVINJETINA U EU POSKUPELA ZA 40 ODSTO: Evo kada ćemo saznati kako će biti kod nas! Kurir u Čačku, meštani FRAPIRANI cenom mesa

StvarUkusa