Sastojci:
- 700 g svinjskog filea
- 300 g pečuraka
- 1 luk
- 1 čen belog luka
- 100 ml povrtnog bujona
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice crnog bibera
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica senfa
- 1 kašičica crvene paprike
- peršun
Recept za svinjski file restorana od 5 zvezdica:
Kako biste napravili svinjetinu, prvo meso isecite na medaljone debljine oko 2-3 cm. Tako isečeni biće ravnomerno kuvani i neverovatno sočni. Zatim začinite meso solju i biberom da biste dodali ukus. U velikom tiganju zagrejte ulje na jakoj vatri i ubacite medaljone. Pržite sa obe strane dok ne porumene, oko 3-4 minuta po strani.
Izvadite meso iz tiganja i ostavite na stranu. U isti tiganj dodajte seckani luk i pečurke. Pržite oko 5 minuta, dok luk ne postane providan, a pečurke ne omekšaju. Dodajte seckani beli luk i pržite još 1 minut. Zatim sipajte povrtni bujon i prokuvajte. Kada bujon proključa, dodajte pavlaku za kuvanje, senf i papriku. Dobro promešajte da se sastojci sjedine i da dobijete kremasti sos.
Vratite medaljone u tiganj. Smanjite vatru na malu i dinstajte oko 10-15 minuta, dok se meso ne skuva i sos ne zgusne. Pre serviranja jelo pospite seckanim peršunom. Servirajte uz krompire ili pirinač i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i svinjetina u slatkom jabukovom vinu sa krompirićima.
Pročitajte i kako se pravi filovano svinjsko meso preliveno sosom od crnog vina i šljiva
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Posne ćufte od sočiva u belom sosu
3 načina da očistite rešetke od rerne brzo i bez napora
Posni rižoto sa tikvicama i paradajzom
Zapečeni hrskavi krompirići sa parmezanom
Sočna krompir salata za prilog uz meso