Sastojci:
- 2 velike tikvice
- 240 g svežeg spanaća, sitno iseckanog
- 240 g krem sira
- 120 g rendanog parmezana
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 1/4 kašičice muskatnog oraščića
- so i biber, po ukusu
- maslinovo ulje, za četkanje
Za paradajz sos:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 mali luk, sitno iseckan
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 400 g zdrobljenog paradajza
- 120 g pavlake za kuvanje
- 1 kašičica sušenog bosiljka
- 1 kašičica sušenog origana
- so i biber, po ukusu
- listovi svežeg bosiljka, za ukras
Recept za rolnice od tikvica punjene spanaćem i krem sirom:
Kako biste napravili ove rolnice, zagrejte rernu na 190°C. Isecite tikvice po dužini na tanke trake. Položite trake na čist kuhinjski ubrus i lagano pospite solju. Ostavite ih da odstoje oko 15 minuta kako bi izvukli višak vlage. Osušite drugim ubrusom.
U činiji pomešajte seckani spanać, krem sir, rendani parmezan, beli luk u prahu, muskatni oraščić, so i biber. Mešajte dok se dobro ne sjedine. Na čistu površinu stavite traku tikvice i na jedan kraj trake stavite kašiku mešavine spanaća i krem sira. Tikvice čvrsto urolajte oko fila i po potrebi pričvrstite čačkalicom.
Za paradajz sos zagrejte maslinovo ulje u šerpi na srednjoj vatri. Dodajte seckani luk i dinstajte dok ne postane providan, oko 5 minuta. Umešajte beli luk i pržite još minut dok ne zamiriše. Dodajte izmrvljeni paradajz, pavlaku za kuvanje, sušeni bosiljak i origano u šerpu. Začinite solju i biberom. Kuvajte sos 10-15 minuta.
U veliku posudu za pečenje na dno rasporedite tanak sloj paradajz sosa. Zatim poređajte rolnice od tikvica i prelijte preostali sos preko rolnica. Pokrijte posudu aluminijumskom folijom i pecite25 minuta. Sklonite foliju i pecite još 10 minuta. Izvadite i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i prolećne patlidžan rolnice.
Pročitajte kako se prave riblje rolnice sa sirom i začinskim biljem
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.