Sastojci:
- 500 g mlevenog pilećeg mesa
- 500 g mlevenog goveđeg mesa
- 2 glavice crnog luka
- 1 kašičica soli
- Sveže mleven crni biber, po ukusu
- 100 g prezli
- 200 ml vode
- Biljno ulje za prženje
Priprema:
Ko kaže da se pravo domaće jelo ne može spremiti brzo i lako? Ove ćufte od mešavine piletine i govedine sa crnim lukom su mekane, sočne i pune ukusa – taman da zamirišu cela kuća.
Sitno iseckajte crni luk, pa ga propržite na malo ulja dok ne omekša i zastakli se. Ostavite da se prohladi. U velikoj činiji sjedinite mleveno pileće i goveđe meso. Dodajte propržen luk, so i crni biber.
U posebnoj posudi pomešajte prezle i vodu, ostavite minut da nabubre, pa ih umešajte u meso. Sve dobro sjedinite rukama dok ne dobijete kompaktnu smesu. Ako je mekana, dodajte još malo prezli. Oblikujte ćufte srednje veličine.
U tiganju zagrejte ulje, pa pržite ćufte sa svih strana dok ne dobiju zlatnu koricu i budu pečene iznutra. Vadite ih na papirni ubrus da upije višak masnoće.
Bonus video
Godinama kuvate pasulj pogrešno – zbog ovoga vas nadima i umara
Domaći sladoled od nara je zvezda leta
Krompir zapečen sa sirom
Kako da napravite katalanski krem
Čokoladni kolač sa belim kremom u sredini