Sastojci:
- 60 g brašna
- 1 kašičica soli, ili po ukusu
- ½ kašičice sveže mlevenog crnog bibera, ili po ukusu
- 1 kg svinjskog filea, isečenog na komade od 4 cm
- 2 kašike maslinovog ulja
- 80 ml balzamiko sirćeta
- 120 ml pilećeg bujona
- 2 kašičice rendane kore limuna, ili po ukusu
- 1 kašika kapara, ili po ukusu
Recept za svinjske medaljone:
Kako biste pripremili svinjetinu, stavite brašno, so i biber u plastičnu kesu. Promućkajte da se sjedine, zatim dodajte komade svinjskog filea i ponovo promućkajte da se oblože. Otresite višak brašna.
Zagrejte ulje u velikom tiganju na srednje jakoj vatri. Pržite svinjske medaljone u vrelom ulju dok ne porumene sa obe strane, 2 do 3 minuta sa svake strane. Sipajte balzamiko sirće i pileći bujon. Dovedite do ključanja, zatim smanjite vatru na srednju jačinu i krčkajte dok svinjetina više ne bude ružičasta u sredini, 3 do 4 minuta.
Izvadite svinjetinu na tanjir za serviranje, pa umešajte koru limuna i kapare u sos koji se krčka. Nastavite da kuvate na laganoj vatri dok se sos ne zgusne do željene gustine. Na kraju prelijte sos preko medaljona i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i svinjetinu u krem sosu od jabuka.
Pročitajte kako se pravi pržena svinjetina sa pirinčem i povrćem
BONUS VIDEO
StvarUkusa
