Piletina je uvek siguran izbor za brz i ukusan ručak, a u ovoj verziji postaje još sočnija i bogatija. Povrće i sir daju joj pun ukus i lepo zapečenu koricu. Ovaj recept je jednostavan, a rezultat je pravo porodično jelo iz rerne.
Osnovne informacije
Kuhinja: domaća
Tip jela: glavno jelo
Porcije/Količina: 4 osobe
Ukupno vreme pripreme: oko 50 minuta
Težina: laka do srednja
Sastojci:
- 560 g pilećih prsa
- 1 kašičica slatke paprike u prahu
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica karija u prahu
- so po ukusu
- mleveni crni biber po ukusu
- šaka seckanog peršuna
- 120 ml majoneza (oko 1/2 čaše)
- 110 g mocarele
- 1 žuta paprika
- 1 paradajz
- 1 luk
- 150 g pečuraka
Priprema:
Pripremite piletinu
Operite i osušite pileća prsa. Posolite, pobiberite i začinite prahom od paprike, belog luka i karijem.
Pripremite povrće
Papriku, paradajz, luk i pečurke isecite na tanke kriške. Mocarelu izrendajte ili naseckajte.
Složite jelo
U pleh stavite začinjena pileća prsa. Premažite ih majonezom. Preko poređajte luk, papriku, paradajz i pečurke. Pospite mocarelom i peršunom.
Pečenje i serviranje
Stavite u prethodno zagrejanu rernu na 200°C. Pecite 30–35 minuta dok piletina ne bude pečena, a sir lepo zapečen. Služite toplo uz prilog po izboru – pire krompir, pirinač ili svežu salatu.
Bonus video
