Piletina je uvek siguran izbor za brz i ukusan ručak, a u ovoj verziji postaje još sočnija i bogatija. Povrće i sir daju joj pun ukus i lepo zapečenu koricu. Ovaj recept je jednostavan, a rezultat je pravo porodično jelo iz rerne.

Osnovne informacije

Kuhinja: domaća

Tip jela: glavno jelo

Porcije/Količina: 4 osobe

Ukupno vreme pripreme: oko 50 minuta

Težina: laka do srednja

Sastojci:

  • 560 g pilećih prsa
  • 1 kašičica slatke paprike u prahu 
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica karija u prahu 
  • so po ukusu
  • mleveni crni biber po ukusu
  • šaka seckanog peršuna
  • 120 ml majoneza (oko 1/2 čaše)
  • 110 g mocarele
  • 1 žuta paprika
  • 1 paradajz
  • 1 luk
  • 150 g pečuraka
Savet:

Ako želite još sočnije meso, pokrijte pleh folijom prvih 15 minuta pečenja, a zatim je skinite da se sir lepo zapeče.

Priprema:

Pripremite piletinu

Operite i osušite pileća prsa. Posolite, pobiberite i začinite prahom od paprike, belog luka i karijem.

Pripremite povrće

Papriku, paradajz, luk i pečurke isecite na tanke kriške. Mocarelu izrendajte ili naseckajte.

Složite jelo

U pleh stavite začinjena pileća prsa. Premažite ih majonezom. Preko poređajte luk, papriku, paradajz i pečurke. Pospite mocarelom i peršunom.

Pečenje i serviranje

Stavite u prethodno zagrejanu rernu na 200°C. Pecite 30–35 minuta dok piletina ne bude pečena, a sir lepo zapečen. Služite toplo uz prilog po izboru – pire krompir, pirinač ili svežu salatu.

Bonus video

00:45
Najbolji način da napravite piletinu, spremaćete samo ovako Izvor: Instagram/appetizing.tv