Sastojci:

  • 300 g pilećeg filea
  • 4 jajeta
  • 150 g tvrdog sira
  • 2 sveža krastavca
  • 2 kisela krastavca
  • 150 g majoneza (može 50/50 sa pavlakom)
  • so, biber – po ukusu
  • ½ kašičice dimljene ili obične paprike
  • začini za piletinu – po ukusu
  • sveža mirođija– za dekoraciju

Priprema:

Sočna piletina, osvežavajući krastavci i bogati sir složeni su tako da svaki zalogaj donosi pun ukus. Ova salata nije samo ukusna, već i prava zvezda stola zahvaljujući slojevima koji se vide kroz prozirnu činiju. Hladite je pre serviranja da bi ukusi bili još izraženiji.

Savet:

Ne mažite sloj sa krastavcima kako bi zadržali hrskavost i svežinu.

Isecite pileći file na kriške, začinite solju, začinima i paprikom. Ispržite meso po 1 minut sa svake strane, uvijte u foliju i ostavite da se ohladi. Isecite piletinu na kockice, poređajte kao prvi sloj i premažite majonezom.

Izrendajte jaja na krupno, složite kao drugi sloj i premažite majonezom. Isecite sveže i kisele krastavce na kockice, kisele lagano ocedite, pomešajte i složite kao treći sloj (ne mažite majonezom).

Izrendajte sir na krupno, složite kao četvrti sloj i premažite majonezom. Pospite sitno rendanim sirom i ukrasite mirođijom. Ohladite salatu 1–2 sata pre serviranja.

Bonus video

01:00
Kako se sprema rolovana piletina? Izvor: Kurir