NEOBIČAN NAČIN PRIPREME SVINJSKOG MESA ZA KOJI VAM TREBA SAMO 20 MINUTA: Prelijte ga aromatičnim sosom za odličan ukus 

Napravite svinjsko meso u slatko kiselom sosu i oduševite sve.

Printscreen/YT/ Dozus Cook

Svi znamo da je piletina meso koje svi vole. Ali, dosta je bilo belog mesa na razne načine, sada pripremite jednako ukusnu svinjetinu. Mekano meso u aromatičnom sosu ostaviće vas bez daha, a ako poslužite sa pire krompirom ili pirinčem ukus će biti potpun. Kombinacija meda i sirćeta čini ovaj sos slatko kiselim, a kao takav on se odlično slaže sa svinjskim kareom. 

Svi znamo koliko je med dobar za naš organizam, a ovde pročitajte i kako da napravite sirup od njega

Sastojci:

  • 2 svinjska karea
  • beli luk u prahu, so, biber 
  • 40 g putera 
  • 5-6 čenova belog luka 
  • 1/4 šolje meda 
  • 1/4 šolje vode 
  • 2 kašike sirćeta 

Priprema:

Dobro utrljajte začine u meso, pa ga ispržite. Izvadite meso iz tiganja, pa dodajte puter i sitno seckan beli luk. Malo propržite, pa dodajte med, vodu i sirće. Kad proključa, vratite meso i onda još kratko pecite.