Svi znamo da je piletina meso koje svi vole. Ali, dosta je bilo belog mesa na razne načine, sada pripremite jednako ukusnu svinjetinu. Mekano meso u aromatičnom sosu ostaviće vas bez daha, a ako poslužite sa pire krompirom ili pirinčem ukus će biti potpun. Kombinacija meda i sirćeta čini ovaj sos slatko kiselim, a kao takav on se odlično slaže sa svinjskim kareom.
Svi znamo koliko je med dobar za naš organizam, a ovde pročitajte i kako da napravite sirup od njega.
Sastojci:
- 2 svinjska karea
- beli luk u prahu, so, biber
- 40 g putera
- 5-6 čenova belog luka
- 1/4 šolje meda
- 1/4 šolje vode
- 2 kašike sirćeta
Priprema:
Dobro utrljajte začine u meso, pa ga ispržite. Izvadite meso iz tiganja, pa dodajte puter i sitno seckan beli luk. Malo propržite, pa dodajte med, vodu i sirće. Kad proključa, vratite meso i onda još kratko pecite.