PILEĆI BATACI U SOSU OD PAVLAKE I PARMEZANA: Meso toliko mekano da se samo odvaja od kostiju - prste da poližeš

Pileći bataci u sosu od neutralne pavlake i parmezana idelano su rešenje za brz, ali veoma ukusan obrok.

Printscreen/YT/KAZAN

Nema ko ne voli sočnu piletinu, a naročito kada je reč o batacima. Mogu da se spreme na razne načine od pohovanja do prženja, a pripremljeni u sosu od neutralne pavlake i parmezana biće izuzetno sočni i ukusni. Možete im kao prilog dodati hrskave krompire iz rerne i omiljenu salatu po izboru. 

Sastojci:

  • 7 bataka
  • 4 čena belog luka
  • 40 g putera
  • 1 kašika brašna
  • 150 ml pilećeg bujona
  • 200 ml neutralne pavlake
  • so, biber
  • parmezan

Priprema:

Batake pre pečenja začinite po ukusu. Na zagrejanom ulju propržite beli luk, pa dodajte meso. Ubacite dve kockice putera i pržite na umerenoj vatri dok korica ne porumeni. Nakon toga ih pebacite u vatrostalnu činiju. Za sos, kašiku brašna propržite u tiganju da porumeni, ali vodite računa da vam ne zagori. Dodajte kockicu putera i mešajte dok se ne rastopi. Ulijte bujon, a zatim i neutralnu pavlaku uz konstantno mešanje. Začinite po ukusu i kuvajte dok ne počne da vri. Dobijenom smesom zalijte batake, pa ih pospite  parmezanom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 C oko pola sata. Po želji ih pre serviranja ukrasite seckanim peršunom ili mirođijom.

Izvor: Stvar ukusa