Sastojci:

  • 2 lisnata testa
  • 2 patlidžana
  • 100 g šunke
  • 150 g kačkavalja
  • 300 ml paradajz sosa
  • so, biber, origano
  • maslinovo ulje
  • 1 jaje
Zašto je korisno jesti plavi patlidžan?

Plavi patlidžan ima antioksidativna svojstva, antiinflamatorna svojstva i obezbeđuje dnevne potrebe organizma za manganom. Sadrži i folate, kao i vitamin B, kalijum i vatim C i K. Sadrži i vlakna, te je dobar za rad probavnog sistema.

Recept za rolnice sa patlidžanom, kačkavaljem i šunkom:

Kako biste napravili rolnice, prvo isecite dva patlidžana na kriške. Posolite ih pa ostavite da odstoje. Uklonite vodu pomoću ubrusa, pa ih poređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Prelijte maslinovom uljem i pospite biberom i origanom. Pecite na 200 stepeni 25 minuta.

U činiju sipajte paradajz sos. U njega narendajte 1 čen belog luka, istrgajte sveži bosiljak i promešajte. Zatim narendajte kačkavalj. Izvadite patlidžan iz rerne. Razvijte 2 lisnata testa pa svako od njih premažite sosom sa bosiljkom. Preko toga rasporedite listove šunke. Preko šunke rasporedite kriške patlidžana, a odozgo pospite kačkavaljem.

Urolajte dve velike rolne od testa, pa ih pažljivo isecite na male rolnice. Poređajte ih u pleh za pečenje, jednu pored druge. Premažite umućenim jajetom i pospite rendanim kačkavaljem. Pecite na 180 stepeni 35 minuta. Izvadite i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i prolećne patlidžan rolnice.

Pročitajte kako se prave riblje rolnice sa sirom i začinskim biljem

BONUS VIDEO

Recept za pileće rolnice punjene slaninom i kačkavaljem Izvor: Recept za pileće rolnice punjene slaninom i kačkavaljem

StvarUkusa