Karfiol pruža mnogo mogućnosti za improvizaciju u kulinarstvu. Možete ga pripremiti na mnogo načina, a on će vašem organizmu obezbediti mnogo korisnih sastojaka.
Ukoliko ovo povrće nije često na vašoj trpezi, krajnje je vreme da to promenite.
Sastojci:
- 50 g ovsenih pahuljica
- 200 - 300 g karfiola
- 1 crni luk
- 1 kašika ovsenog brašna
- so i biber po ukusu
- sok od pola limuna (ublažiće jak miris kuvanog karfiola)
- prezle
- ulje za prženje
Priprema:
Ovsene pahuljice prelijte ključalom vodom i ostavite da odstoje10 minuta. Karfiol očistite i cvetiće stavite u šerpu sa vodom. Dovedite do ključanja i kuvajte 5 minuta. Procedite, i pustite da se ohladi pa ga sitno iseckajte. Iseckajte i crni luk. U jednoj činiji pomešajte ovsenu kašu, brašno, luk i seckani karfiol. Promešajte i ako je masa previše tečna, dodajte još brašna. Dodajte so, biber i sok od pola limuna.
Navlažite ruke vodom pa formirajte pljeskavice. Uvaljajte u prezle i pržite na laganoj vatri 7 minuta sa obe strane.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus