Karfiol pruža mnogo mogućnosti za improvizaciju u kulinarstvu. Možete ga pripremiti na mnogo načina, a on će vašem organizmu obezbediti mnogo korisnih sastojaka.

Ukoliko ovo povrće nije često na vašoj trpezi, krajnje je vreme da to promenite.

Sastojci:

  • 50 g ovsenih pahuljica 
  • 200 - 300 g karfiola
  • 1 crni luk
  • 1 kašika ovsenog brašna
  • so i biber po ukusu
  • sok od pola limuna (ublažiće jak miris kuvanog karfiola)
  • prezle
  • ulje za prženje

Priprema:

Ovsene pahuljice prelijte ključalom vodom i ostavite da odstoje10 minuta. Karfiol očistite i cvetiće stavite u šerpu sa vodom. Dovedite do ključanja i kuvajte 5 minuta. Procedite, i pustite da se ohladi pa ga sitno iseckajte. Iseckajte i crni luk. U jednoj činiji pomešajte ovsenu kašu, brašno, luk i seckani karfiol. Promešajte i ako je masa previše tečna, dodajte još brašna. Dodajte so, biber i sok od pola limuna.

Navlažite ruke vodom pa formirajte pljeskavice. Uvaljajte u prezle i pržite na laganoj vatri 7 minuta sa obe strane.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE