Karfiol pruža mnogo mogućnosti za improvizaciju u kulinarstvu. Možete ga pripremiti na mnogo načina, a on će vašem organizmu obezbediti mnogo korisnih sastojaka.
Ukoliko ovo povrće nije često na vašoj trpezi, krajnje je vreme da to promenite.
Sastojci:
- 50 g ovsenih pahuljica
- 200 - 300 g karfiola
- 1 crni luk
- 1 kašika ovsenog brašna
- so i biber po ukusu
- sok od pola limuna (ublažiće jak miris kuvanog karfiola)
- prezle
- ulje za prženje
Priprema:
Ovsene pahuljice prelijte ključalom vodom i ostavite da odstoje10 minuta. Karfiol očistite i cvetiće stavite u šerpu sa vodom. Dovedite do ključanja i kuvajte 5 minuta. Procedite, i pustite da se ohladi pa ga sitno iseckajte. Iseckajte i crni luk. U jednoj činiji pomešajte ovsenu kašu, brašno, luk i seckani karfiol. Promešajte i ako je masa previše tečna, dodajte još brašna. Dodajte so, biber i sok od pola limuna.
Navlažite ruke vodom pa formirajte pljeskavice. Uvaljajte u prezle i pržite na laganoj vatri 7 minuta sa obe strane.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Štanglice od čokolade i kikirikija
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima