Lažna pita od tikvica i krompira pravi se brzo i lako, a punjenje od kačkavlja i šunke zadovoljiće i najveće izbirljivce. Iskoristite dok na pijaci još u ponudi ima svežih tikvica i napravite jednostavnu pitu, koja je idealna za doručak ili večeru. Za pripremu i pečenjem vam treba nešto manje od sat vremena, a verujte nam da se trud isplati.
Sastojci:
2 tikvice
3 krompira
3 jajeta
80 g brašna
80 g kačkavalja
100 g šunke
malo origana
2 kašike maslinovog ulja
1 kašika prezli
so, biber
Priprema:
Narendajte tikvice i krompir i prebacite ih u činiju. Dodajte jaja i brašno, pa sve dobro promešajte. Začinite solju, biberom i origanom po ukusu. Podmažite pleh maslinovim uljem i pospite prezlama i poređajte polovinu smese. Odozgo rasporedite narendani kačkavalj i šunku, a potom sve pokrijte sa preostalom smesom od tikvica i krompira. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko pola sata. Video sa pripremom možete da pogledate u videu u nastavku teksta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus