Lažna pita od tikvica i krompira pravi se brzo i lako, a punjenje od kačkavlja i šunke zadovoljiće i najveće izbirljivce. Iskoristite dok na pijaci još u ponudi ima svežih tikvica i napravite jednostavnu pitu, koja je idealna za doručak ili večeru. Za pripremu i pečenjem vam treba nešto manje od sat vremena, a verujte nam da se trud isplati.
Sastojci:
2 tikvice
3 krompira
3 jajeta
80 g brašna
80 g kačkavalja
100 g šunke
malo origana
2 kašike maslinovog ulja
1 kašika prezli
so, biber
Priprema:
Narendajte tikvice i krompir i prebacite ih u činiju. Dodajte jaja i brašno, pa sve dobro promešajte. Začinite solju, biberom i origanom po ukusu. Podmažite pleh maslinovim uljem i pospite prezlama i poređajte polovinu smese. Odozgo rasporedite narendani kačkavalj i šunku, a potom sve pokrijte sa preostalom smesom od tikvica i krompira. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko pola sata. Video sa pripremom možete da pogledate u videu u nastavku teksta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem