Lažne pite nisu komplikovane za pripremu, jer vam nisu potrebne gotove kore niti morate sami da ih razvlačite. Njihova priprema je laka jer se svi sastojci samo pomešaju, sipaju u tepsiju, ispeku i u tome je sva nauka. Zbog svoje jednostavnosti postaju sve popularnije, a jedna od najlepših je lažna pita sa piletinom. Postoji mnogo načina da se napravi, a jedan od takvih je i da joj dodate griz i kečap

  • Sastojci: 
  • 1 pileći file (oko 470 g)
  • 2 jajeta
  • 4 kašike griza 
  • 1 crni luk 
  • 1 čen belog luka 
  • 2 kašike kečapa 

Priprema:
Izrendajte belo meso, ako imate smrznuto biće vam mnogo lakše. Takođe, možete da kupite i mleveno belo meso, to je mnogo praktičnije. Dodajte griz i dobro promešajte. Zatim dodajte sitno seckani crni luk, jaja, mleveni beli luk. Posolite i pobiberite i dobro promešajte. Pokrijte providnom folijom i ostavite 15-20 minuta. Tepsiju u kojoj ćete peći premžite puterom i pospite prezlama. Promešajte meso i sipajte u tepsiju, pa poravnajte. Premažite uljem, pa pecite na 180°C oko pola sata, pa izvadite i premažite kečapom i pecite još 10 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE