Lažne pite nisu komplikovane za pripremu, jer vam nisu potrebne gotove kore niti morate sami da ih razvlačite. Njihova priprema je laka jer se svi sastojci samo pomešaju, sipaju u tepsiju, ispeku i u tome je sva nauka. Zbog svoje jednostavnosti postaju sve popularnije, a jedna od najlepših je lažna pita sa piletinom. Postoji mnogo načina da se napravi, a jedan od takvih je i da joj dodate griz i kečap.
- Sastojci:
- 1 pileći file (oko 470 g)
- 2 jajeta
- 4 kašike griza
- 1 crni luk
- 1 čen belog luka
- 2 kašike kečapa
Priprema:
Izrendajte belo meso, ako imate smrznuto biće vam mnogo lakše. Takođe, možete da kupite i mleveno belo meso, to je mnogo praktičnije. Dodajte griz i dobro promešajte. Zatim dodajte sitno seckani crni luk, jaja, mleveni beli luk. Posolite i pobiberite i dobro promešajte. Pokrijte providnom folijom i ostavite 15-20 minuta. Tepsiju u kojoj ćete peći premžite puterom i pospite prezlama. Promešajte meso i sipajte u tepsiju, pa poravnajte. Premažite uljem, pa pecite na 180°C oko pola sata, pa izvadite i premažite kečapom i pecite još 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem