Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PUNJENI LEPEZA PATLIDŽAN: Ulepšaće svaku slavsku trpezu, a može da se jede i kao lagani obrok (VIDEO)

Autor Sanja Belinić

Punjeni lepeza patlidžan je odličan predlog za laganu večeru ili ručak, a priprema je nikad jednostavnija.

 Punjeni lepeza patlidžan Izvor: Printscreen/Instagram/cooking__diaries_

Ako niste ljubitelj mesa ili praktikujete vegansku ishranu, onda obavezno isprobajte recept za lepeza patlidžan. Ne samo da je dobar predlog za ručak ili laganu večeru, već zbog dekorativnog izgleda možete da ga služite i na slavskoj trpezi. Priprema nije komplikovana, a umesto mocarele ili nekog tvrdog sira, možete da koristite biljni. 

  • Sastojci:
  • 1 veliki patlidžan
  • 2 paradajza 
  • 250 g tvrdog sira
  • 200 g sitnog pelata 
  • 4 čena belog luka
  • 1/2 kašičice italijanskog začina
  • 5-6 listova bosiljka 
  • 1,5 kašika šećera
  • 1 kašika 

Priprema:
Operite i osušite patlidžan, ali ne secite stabljiku. Isecite po dužini, na nekoliko mesta, ali do stabljike. Patlidžan treba da ostane ceo. Otvorite ga da dobijete izgled lepeze. Posolite i ostavite da odstoji nekih 20 minuta. Ponovo osušite ubrusom, pa stavite u pleh koji ste obložili pek papirom. Zagrejte ulje u tiganju, pa dodajte pelat, mleveni beli luk, so, biber, italijanski začin i seckani bosiljak. Kuvajte dok ne krene da vri, pa ostavite još 5-10 minuta. Svež paradajz isecite na kolutove, kao i sir (najbolje da se koristi mocarela). Svaku krišku patlidžana premažite paradajz sosom, pa poređajte mocarelu i paradajz. Posolite i premažite uljem. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40-50 minuta, treba da bude mekano. Izvadite, po vrhu pospite listićima bosiljka ili peršuna.

Pogledajte

00:21
Lepeza patlidžan
Izvor: Instagram/cooking__diaries_
Izvor: Instagram/cooking__diaries_

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti