Pečeni krompir iz rerne mnogima je omiljeni prilog, a pripremljen po ovom receptu toliko je dobar da može da se jede sam. Sada kod kuće, uz par jednostavnih koraka možete da napravite krompir bolji nego iz restorana. Na umeću bi vam pozavideli i iskusni kuvari, a priprema je baš laka.
- Sastojci:
- 70 g putera rastopljenog
- 4 kašike parmezana
- ¼ kašičice belog luka u prahu
- so i biber po ukusu
- 7-8 srednjih krompira
Priprema:
Krompir očistite i isecite na pola. Na plehu pomešajte rastopljeni puter, parmezan, beli luk u prahu, so i biber. Ravnomerno rasporedite smesu putera i sira na pleh i sloj krompira sa presečenom stranom na dole. Premažite krompir sa malo putera i pospite još parmezana. Pecite 20-25 minuta na 210°C.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus