Jesen je idealno doba godine za isprobavanje novih recepata i različitih ukusa. Bundeva je namirnica koju sa razlogom zovu kraljica jeseni. Može se spremati u slanoj i slatkoj varijanti, a omiljena je i mnogim svetskim kuvarima. Osim zbog bogatog ukusa, ovo povrće je obožavano i zbog nutritrivnih vrednosti, jer je bogato antioksidansima, betakarotenom koji se u telu pretvara u vitamin A, zatim vitaminom C, vlaknima.. U nastavku pogledajte recept za aromatičan smuti sa bundevom, bananom i kokosom.

  • Sastojci:
  • 1 šolja pečene bundeve
  • 3 banane
  • 3 šolje kokosovog mleka
  • 2 kašike kokosovog ulja
  • 2 kašike meda
  • pola kašičice cimeta
  • šlag za dekoraciju

Priprema:

Bundevu najpre ispecite u rerni. U blender potom sipajte šolju pečene bundeve, mleko, med, kokosovo ulje, cimer i dodajte bananu. Mutite dok se sastojci lepo ne sjedine. Sipajte u čaše a odozgo stavite šlag.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE