Jesen je idealno doba godine za isprobavanje novih recepata i različitih ukusa. Bundeva je namirnica koju sa razlogom zovu kraljica jeseni. Može se spremati u slanoj i slatkoj varijanti, a omiljena je i mnogim svetskim kuvarima. Osim zbog bogatog ukusa, ovo povrće je obožavano i zbog nutritrivnih vrednosti, jer je bogato antioksidansima, betakarotenom koji se u telu pretvara u vitamin A, zatim vitaminom C, vlaknima.. U nastavku pogledajte recept za aromatičan smuti sa bundevom, bananom i kokosom.
- Sastojci:
- 1 šolja pečene bundeve
- 3 banane
- 3 šolje kokosovog mleka
- 2 kašike kokosovog ulja
- 2 kašike meda
- pola kašičice cimeta
- šlag za dekoraciju
Priprema:
Bundevu najpre ispecite u rerni. U blender potom sipajte šolju pečene bundeve, mleko, med, kokosovo ulje, cimer i dodajte bananu. Mutite dok se sastojci lepo ne sjedine. Sipajte u čaše a odozgo stavite šlag.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus