Bundeva je prava riznica vitamina i trebalo bi češće da je koristite u ishrani, posebno sada u toku jeseni kada je u punom jeku sezone. Bundeva se može jesti pečena kao slatkiš, od nje se mogu praviti pite, kolači, potaži...Ono što će vas u hladnim danima ugrejati posebno jeste potaž ili čorbica od bundeve. U nastavku pogledajte kako se pravi.

  • Sastojci:
  • ulje
  • 1 crni luk
  • 1 šargarepa
  • 1 kg bundeve
  • 600 ml vode
  • 100 ml pavlake za kuvanje
  • so, biber

Priprema:

Luk i šargarepu isecite sitno i izdinstajte u šerpi na ulju. Bundevu očistite i isecite na kockice pa ubacite u istu šerpu. Prelijte vodom i kuvajte dok bundeva ne omekša. Kada omekša sklonite sa ringle i štapnim mikserom ispasirajte. Potom dodajte so, biber i pavlaku za kuvanje pa vratite malo na vruću ringlu. Servirajte toplo sa prepečenim hlebom.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE