Bundeva je prava riznica vitamina i trebalo bi češće da je koristite u ishrani, posebno sada u toku jeseni kada je u punom jeku sezone. Bundeva se može jesti pečena kao slatkiš, od nje se mogu praviti pite, kolači, potaži...Ono što će vas u hladnim danima ugrejati posebno jeste potaž ili čorbica od bundeve. U nastavku pogledajte kako se pravi.
- Sastojci:
- ulje
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 1 kg bundeve
- 600 ml vode
- 100 ml pavlake za kuvanje
- so, biber
Priprema:
Luk i šargarepu isecite sitno i izdinstajte u šerpi na ulju. Bundevu očistite i isecite na kockice pa ubacite u istu šerpu. Prelijte vodom i kuvajte dok bundeva ne omekša. Kada omekša sklonite sa ringle i štapnim mikserom ispasirajte. Potom dodajte so, biber i pavlaku za kuvanje pa vratite malo na vruću ringlu. Servirajte toplo sa prepečenim hlebom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
Kolač sa jabukama i krem sufleom
Bezglutenski kukuruzni hleb
Domaći sok od dunja
Mini pice od lisnatog testa sa piletinom
Posni čokoladni kolač sa višnjama