Pečeni krompir je najomiljeniji prilog koji možete da služite sa bilo čim, a možete i sam da jedete. Do sada ste ga pravili na milion načina i sa različitim začinima, pa isprobajte i ovaj koji se pravi pomoću staklene čaše. Ako želite hrskav krompir od jednostavnih i jeftinih sastojaka, samo ga začinite i spljoštite čašom. Ispecite i poslužite savršeno hrskav krompiruz meso ili salatu. Za ovo jelo nije potrebno ni puno ulja, samo 2 kašike. Ovaj recept je podelio popularan jutjuber koji ima svoj kanal gde pokazuje kako da spremite ukusnu hranu.
- Sastojci:
- 600 g žutog krompira
- 1,5 kašičica soli
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1/2 kašičice mlevenog crnog bibera
- 2 kašičice seckanog svežeg kopra
Priprema:
U šerpu sipajte krompir koji niste oljuštili, posolite (1 kašičica) i sipajte vodu. Kada provri kuvajte još nekih 15-ak minuta dok ne omekša. Procedite i ostavite da se ohladi. Premažite uljem (1 kašika) pleh i stavite krompir. Uzmite deblju staklenu čašu i pritisnite svaki krompir po sredini. Preostalo ulje pokapajte preko krompira i pospite začinima. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 40-45 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus