Patlidžan je zdravo povrće koje možete da punite, pohujete, pravite musaku... Predlažemo vam da napravite zanimljiv sendvič od ukusnog povrća. Sve što treba da uradite jeste da ga ispohujete, a onda i napunite sirom i šunkom i kratko zapečete. Ovako pripremljenom patlidžanu niko neće odoleti.
- Sastojci:
- 2 patlidžana
- 3 jajeta
- 160 g brašna
- 150 ml vode
- 150 g šunke
- 6 parčića tvrdog sira
Priprema:
Ako ste kupili okruli patlidžan isecite ga na kolutove, a ako ste kupili duguljasti isecite po dužini. Posolite i ostavite da pusti vodu. Jaja posolite i pobiberite, pa umutite, a onda dodajte brašno i sve lepo sjedinite. Patlidžan osušite ubrusom, uvaljajte u smesu sa jajima i brašnom, pa poređajte na pleh koji ste obložili pek papirom. Pecite na 200°C oko 20-25 minuta. Na gotov patlidžan poređajte sir i šunku i preklopite drugim patlidžanom. Vratite u rernu još nekih 5-8 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus