Patlidžan je zdravo povrće koje možete da punite, pohujete, pravite musaku... Predlažemo vam da napravite zanimljiv sendvič od ukusnog povrća. Sve što treba da uradite jeste da ga ispohujete, a onda i napunite sirom i šunkom i kratko zapečete. Ovako pripremljenom patlidžanu niko neće odoleti

  • Sastojci: 
  • 2 patlidžana 
  • 3 jajeta 
  • 160 g brašna 
  • 150 ml vode 
  • 150 g šunke 
  • 6 parčića tvrdog sira 

Priprema:
Ako ste kupili okruli patlidžan isecite ga na kolutove, a ako ste kupili duguljasti isecite po dužini. Posolite i ostavite da pusti vodu. Jaja posolite i pobiberite, pa umutite, a onda dodajte brašno i sve lepo sjedinite. Patlidžan osušite ubrusom, uvaljajte u smesu sa jajima i brašnom, pa poređajte na pleh koji ste obložili pek papirom. Pecite na 200°C oko 20-25 minuta. Na gotov patlidžan poređajte sir i šunku i preklopite drugim patlidžanom. Vratite u rernu još nekih 5-8 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE