Krompir spada u najpopularnije povrće koje se jede u celom svetu. Od njega možete da pravite svašta nešto, ali najčešće se jedu pomfrit, pečeni, pire... Ako uz meso volite da poslužite krompir, onda je naš predlog ovaj recept.Pravi se tako što se prelije pavlakom za kuvanje i pospe sirom, a onda se kratko zapeče u rerni. Uživajte u ukusu!
- Sastojci:
- 1 kg krompira
- origano
- 200 ml pavlake za kuvanje
- tvrdi sir
Priprema:
Krompir oljuštite, pa isecite na deblje kolutove. Sipajte u šerpu, prelijte vodom i posolite. Kuvajte dok ne proključa, a zatim ocedite i poređajte u pleh koji ste prethodno premazali puterom. Pospite origanom i prelijte pavlakom za kuvanje, a preko stavite rendani tvrdi sir po želji. Pecite u rerni 30 minuta na 180°C.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus