Piletina Toskana je jedno od poznatijih italijanskih jela, a postoji nekoliko varijacija kako možete da je spremite. Jedna od njih je da meso samo prepečete ili da ga prvo ispohujete, pa tek onda da ga krčkate u neodoljivo ukusnom sosu.Umesto čuvenog klasika napravite makarone Toskana koje će se svima svideti. Recept se razlikuje od originala samo u par sastojaka, ali je jednako ukusan. Obavezno probajte! 

  • Sastojci:
  • 300 g makarona 
  • 250 g čeri paradajza
  • 350 g pilećeg filea 
  • 125 g spanaća
  • 2 čena belog luka
  • 1/2 crnog luka 
  • 1 kašika paradajz pirea 
  • 1 kašičica slatke paprike 
  • 1 kašičica belog luka u prahu 
  • 1 kašičica origana 
  • 1 kašičica tucane paprike 
  • 200 ml pavlake za kuvanje 
  • 125 g sira 

Priprema:
Iseckajte crni luk, pa ga propržite, a kada omekša dodajte mu i seckani beli luk. Posle 20 sekundi dodajte meso isečeno na kockice i paradajz pire. Promešajte i kada se meso isprži dodajte pavlaku za kuvanje. Začinite, pa dodajte seckani čeri i spanać. Lepo promešajte. Kuvajte još malo, pa pred kraj dodajte rendani sir, a onda i makarone koje ste prethodno skuvali i procedili. Prijatno! 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE