Kada spremaju ribu kod kuće, svi je uglavnom prave na isti način, pohuju je ili peku u rernu. Ako volite da eksperimentišete sa sastojcima, a opet želite da budete sigurni kako će jelo ispasti savšreno,naš predlog je recept za ribu Gordona Remzija. On preko fileta riba sipa proprženi paradajz i luk, a onda i aromatični nadev sa parmezanom, peršunom i hlebom.
- Sastojci:
- 2 fileta ribe po želji
- so, biber
- maslinovo ulje
- 100 g čeri paradajza
- 1/2 crnog luka
- svež bosiljak
- 1 veza peršuna
- 3 parčeta tost hleba
- 50 g parmezana
Priprema:
Filete ribe posolite i pobiberite, pa propržite minut sa svake strane u tiganju koji ste malo nauljili. Izvadite je, pa u istom tiganju propžite čeri isečen na polutke i sitno seckani crni luk. Kada povrće omekša dodajte seckani bosiljak. Ostavite još minuta, pa sipajte na tanjir. U blenderu usitnite hleb, peršun i parmezan. Filete ribe stavite u tepsiju, pa preko sipajte smesu sa povrćem, a onda bogato pospite smesom sa hlebom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 6 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem