Obavezno probajte ovaj recept za grašak sa kuvanim jajima, nećete se pojakati!

Ukoliko vam je ostalo još barenih jaja od Uskrsa, iskoristite ih da napravite super jelo "na kašiku". Potrebni su vam grašak i crni i beli luk i za vrlo kratko vrfeme imaćete top ručak za celu porodicu. Grašak sa kuvanim jajima služite kao prilog uz razne vrste mesa, a možete da ga servirate i kao samostalno jelo. Naš poredlog je da mu dodate kašiku pavlake - oduševiće vas kombinacja!
- Sastojci:
- 500 g zamrznutog graška
- 2 kuvana jajeta
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika putera
- so i biber po ukusu
- malo kisele pavlake
Priprema:
Jaja koja su vam preostala od Uskrsa ogulite i iseckajte na kockice. U šerpi zagrejte maslinovo ulje i puter, dodajte iseckani crni luk i dinstajte ga na srednjoj vatri dok ne omekša (oko 5 minuta). Dodajte grašak u šerpu, promešajte, pa dodajte beli luk, so i biber po ukusu. Nalijte sa malo vode, poklopite šerpu i kuvajte dok grašak ne bude skuvan. Dodajte iseckana jaja u šerpu, promešajte, pa kuvajte još minut-dva dok se jaja ne zagreju. Sklonite šerpu sa vatre, poslužite i uživajte!
Izvor: Stvar ukusa
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.