Ukoliko vam je ostalo još barenih jaja od Uskrsa, iskoristite ih da napravite super jelo "na kašiku". Potrebni su vam grašak i crni i beli luk i za vrlo kratko vrfeme imaćete top ručak za celu porodicu. Grašak sa kuvanim jajima služite kao prilog uz razne vrste mesa, a možete da ga servirate i kao samostalno jelo. Naš poredlog je da mu dodate kašiku pavlake - oduševiće vas kombinacja!

  • Sastojci:
  • 500 g zamrznutog graška
  • 2 kuvana jajeta
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika putera
  • so i biber po ukusu
  • malo kisele pavlake

Priprema:

Jaja koja su vam preostala od Uskrsa ogulite i iseckajte na kockice. U šerpi zagrejte maslinovo ulje i puter, dodajte iseckani crni luk i dinstajte ga na srednjoj vatri dok ne omekša (oko 5 minuta). Dodajte grašak u šerpu, promešajte, pa dodajte beli luk, so i biber po ukusu. Nalijte sa malo vode, poklopite šerpu i kuvajte dok grašak ne bude skuvan. Dodajte iseckana jaja u šerpu, promešajte, pa kuvajte još minut-dva dok se jaja ne zagreju. Sklonite šerpu sa vatre, poslužite i uživajte!

Izvor: Stvar ukusa