Špagete sa pečurkama i kobasicom su drugačija kombinacija, puna proteina i ugljenih hidrata. Možda ćete želeti da isprobate i kremastu pastu sa indijskim orasima i artičokama. A evo i kako da napravite špagete sa pečurkama i kobasicom!
Sastojci:
- 20 g sušenih vrganja
- 3 kašike maslinovog ulja
- 4 velike kobasice
- 400 g špageta
- 4 čena belog luka, narezana
- 1-2 kašičice čili pahuljica
- 125 ml belog vina
- 150 ml pavlake za kuvanje
- malo narendanog muskatnog oraha
- velika šaka peršuna, grubo iseckanog
- parmezan za posluživanje
Recept za špagete sa pečurkama i kobasicom
Dinstajte vrganje
Za špagete sa pečurkama i kobasicom prvo osušene vrganje sipajte u veliki tiganj sa 600 ml ključale vode. Stavite na tihu vatru i dinstajte 10-15 minuta dok se malo ne smanji da dobijete intenzivan bujon od pečuraka.
Ispecite kobasicu
Zagrejte ulje u velikom tiganju na srednjoj vatri. Iscedite kobasicu iz omota u tiganj i pržite 5-8 minuta, lomeći je drvenom kašikom, dok ne porumeni.
Skuvajte špagete
U međuvremenu, u ključalu slanu vodu ubacite špagete. Kuvajte 9 min. Dodajte beli luk i ljuspice čilija u meso kobasica i pržite 1 min pre nego što sipate vino. Kuvajte još 5 minuta dok se vino ne smanji, a zatim dodajte rehidrirane pečurke i bujon. Začinite solju i crnim biberom, pa prokuvajte.
Servirajte
Nakon otprilike 9 minuta, hvataljkama pomerite špagete direktno iz vode za kuvanje u sos od pečuraka. Smesa će u početku delovati prilično vodenasto, ali trik je da završite kuvanje špageta, tako što ćete ih dinstati u bujonu – špagete će sve to upiti i poprimiti ukus. Nastavite da pomerate testeninu u bujonu pomoću klešta 3 minuta, ili dok većina vode ne ispari. Umutite pavlaku za kuvanje, i dodajte peršun. Dobro promešajte, začinite i poslužite sa puno parmezana. Uživajte u špagetama sa pečurkama i kobasicom!
Pročitajte kako se pravi kremasta pileća pasta - savršen ručak
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus