Špagete sa pečurkama i kobasicom su drugačija kombinacija, puna proteina i ugljenih hidrata. Možda ćete želeti da isprobate i kremastu pastu sa indijskim orasima i artičokama. A evo i kako da napravite špagete sa pečurkama i kobasicom!

Sastojci:

  • 20 g sušenih vrganja
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 4 velike kobasice
  • 400 g špageta
  • 4 čena belog luka, narezana
  • 1-2 kašičice čili pahuljica
  • 125 ml belog vina
  • 150 ml pavlake za kuvanje
  • malo narendanog muskatnog oraha
  • velika šaka peršuna, grubo iseckanog
  • parmezan za posluživanje

Recept za špagete sa pečurkama i kobasicom

16:37
Korak 1

Dinstajte vrganje

Za špagete sa pečurkama i kobasicom prvo osušene vrganje sipajte u veliki tiganj sa 600 ml ključale vode. Stavite na tihu vatru i dinstajte 10-15 minuta dok se malo ne smanji da dobijete intenzivan bujon od pečuraka.

16:41
Korak 2

Ispecite kobasicu

Zagrejte ulje u velikom tiganju na srednjoj vatri. Iscedite kobasicu iz omota u tiganj i pržite 5-8 minuta, lomeći je drvenom kašikom, dok ne porumeni.

16:41
Korak 3

Skuvajte špagete

U međuvremenu, u ključalu slanu vodu ubacite špagete. Kuvajte 9 min. Dodajte beli luk i ljuspice čilija u meso kobasica i pržite 1 min pre nego što sipate vino. Kuvajte još 5 minuta dok se vino ne smanji, a zatim dodajte rehidrirane pečurke i bujon. Začinite solju i crnim biberom, pa prokuvajte.

16:42
Korak 4

Servirajte

Nakon otprilike 9 minuta, hvataljkama pomerite špagete direktno iz vode za kuvanje u sos od pečuraka. Smesa će u početku delovati prilično vodenasto, ali trik je da završite kuvanje špageta, tako što ćete ih dinstati u bujonu – špagete će sve to upiti i poprimiti ukus. Nastavite da pomerate testeninu u bujonu pomoću klešta 3 minuta, ili dok većina vode ne ispari. Umutite pavlaku za kuvanje, i dodajte peršun. Dobro promešajte, začinite i poslužite sa puno parmezana. Uživajte u špagetama sa pečurkama i kobasicom!

Pročitajte kako se pravi kremasta pileća pasta - savršen ručak

BONUS VIDEO

:intstagram/meg.ofitness Pikantna pasta sa piletinom

StvarUkusa/L.S.